İl Meclisinden Geçti. O Şehirde Emeklilere Hem Toplu Taşıma Hem De Su Bedava

İl Meclisinden Geçti. O Şehirde Emeklilere Hem Toplu Taşıma Hem De Su Bedava
Emeklilere yılbaşında yapılan yüzde 49.25'lik zam ve en düşük maaşın 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılması, milyonlarca vatandaşı açlık sınırının altında yaşama itti. Hükümetin emeklilere verdiği zammın yetersizliği yüzünden emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Milyonlarca emeklinin insani şartlarda yaşaması amacıyla Karabük Belediyesi çeşitli uygulamalara imza attı.

Karabük Belediyesi, kent genelinde yaşayan emeklilerden toplu taşıma ücreti ve su faturası alınmayacağını duyurarak önemli bir adım attı. Belediye, özellikle akaryakıt ve enerji fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu taşıma ücretlerindeki artışın emekliler üzerindeki mali yükünü hafifletmek amacıyla bir destek paketi açıkladı. Bu kapsamda, Karabük'te yaşayan emeklilerden toplu taşıma ücreti ve su faturası alınmayacağı açıkladı.

KARAR MECLİS’TE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye meclisi tarafından onaylanan bu düzenleme, emeklilere yönelik ekonomik zorluklara karşı bir destek olarak öne çıkıyor. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte yaşayan emeklilerin toplu taşıma ve su kullanımından ücretsiz olarak faydalanacaklarını duyurmasının ardından belediye meclisi olağanüstü toplandı ve karar oybirliğiyle kabul edildi.

Etiketler :