İki Kardeş Ufacık Dükkanda Üretmeye Başladı: Şimdi Milyonlar Kazanıyorlar

İki Kardeş Ufacık Dükkanda Üretmeye Başladı: Şimdi Milyonlar Kazanıyorlar
Siirt'te 7 yıl önce babalarından öğrendikleri yöntemleri kullanarak sabun üretmeye başlayan Emin ve Hasan İlhan kardeşler, şimdi yılda 30 ton sabun üreterek dünyaya satıyor.

Siirt'in merkezinde bulunan Barış Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Emin İlhan, 7 yıl önce 28 yaşındaki kardeşi Hasan İlhan ile başladığı sabun üretiminde büyük bir başarı yakaladı.

Dedelerinin de sabun ürettiğini belirten kardeşler, babalarından öğrendikleri yöntemle 2016 yılında mesleğe başladı.

8lgrb2vcy-5.png20 METREKARE DÜKKANLA BAŞLADILAR, YILDA 15 MİLYON TL KAZANIYORLAR

Evlerinin yakınında açtıkları 20 metrekarelik dükkanı üretim alanına dönüştüren kardeşler, bölgede menengiç ağaçlarından bir çeşit yabani fıstık olan bıttım toplayarak başladıkları sabun üretimini, yılda 15 tona kadar çıkardı.

8lgrb2vcy-6.pngKİLOSUNU 500 LİRADAN SATIYORLAR, KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Bölgede genellikle değirmene götürüp öğütülen ürün, İlhan kardeşler tarafından soğuk pres makinesiyle hazırlanıyor.

Sabunu oldukça uzun ve dikkatli bir sürecin sonunda hazır hale getiren kardeşlere kimi zaman aile fertleri de destek vermekte. Kardeşler, yılda yaklaşık 30 ton sabun üretiyor. Emin İlhan, sabun üretiminin zor ve meşakkatli bir işlem olduğunu söyledi. Bıttım sabununu daha önce dedesinin köyde kullanmak için hazırladığını, babasının da dedesinden sabun yapmayı öğrendiğini ifade eden İlhan, babasının, köyde yaptığı sabunu il merkezinde sattığını belirtti.

8lgrb2vcy-7.pngKOKULU VE RENKLİ SABUNLA MİLYONER OLDULAR

İlhan, "20 yıl boyunca babamla çalıştım. 7 yıldır da kardeşimle birlikte iş yerimizi kurduk. Dedem daha önce köyde bu ürünü değirmene götürüp öğüttükten sonra elde ettiği yağla sabun yapıyordu. Şimdi kardeşimle soğuk pres makinesiyle yapıyoruz." dedi.

Kalitesine göre sabunun kilogramının 480 ile 500 lira arasında satıldığını kaydeden İlhan, dileyen müşterilere kokulu ve renkli sabun da yaptıklarını söyledi.

8lgrb2vcy-8.png

Kaynak:AA

Etiketler :