İki bakanlıkta Kureyşi sessizliği: Ne kabul ne ret

İki bakanlıkta Kureyşi sessizliği: Ne kabul ne ret
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ortak çalışmasıyla IŞİD'in yeni lideri Ebu Hasan el-Kureyşi'nin İstanbul’da yakalandığı iddiasının peşine düştük. Ebu Hasan el-Kureyşi hakkında bir gözaltı kararı bulunmazken İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı sessiz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ortak operasyonu ile IŞİD'in yeni lideri Ebu Hasan el-Kureyşi'ye operasyon düzenlendiğini Türkiye Oda TV’den öğrendi.

Ancak sadece Türkiye için değil tüm dünya için önemli olan Kureyşi’ye yönelik operasyonun gizli kalması planlanmıştı. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi ve operasyonun tüm detayları yazıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın operasyona bizzat katıldığını haberleştirildi. İddiaya göre bu haber, operasyonun gizli kalması gerektiğini düşünen yetkililerde bir rahatsızlık yarattı. Emniyetteki bazı isimleri öne çıkarmak için operasyonun detaylarının sızdırıldığı bu durumun ise Kureyşi ile temaslı kişilerin kaçmış olabilme ihtimalini güçlendirdiği iddia edildi.

Ne yalanlama ne açıklama gelmedi

Operasyonun duyulmasının üzerinden günler geçti. Oda TV’nin yaptığı haber yalanlanmadı. Ancak resmi bir açıklamada yapılıp, “Evet terör örgütünün en üst düzey lideri elimizde” denilmedi. İçişleri Bakanlığı’ndan ve Adalet Bakanlığı’nda Kureyşi sessizliği hakim.

Gözaltı kararı yok

Kureyşi operasyonuna ilişkin adliyedeki ve emniyetteki isimler ile görüştüm. İstanbul Başsavcılığı kaynakları bu konuya ilişkin sessiz kalmayı tercih etti. Ancak incelemelerimiz sonucu Kureyşi hakkında verilen bir gözaltı kararı bulunmadığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü ise sorularımıza yanıt vermek istemedi.

Etiketler :