İETT'nin 400 Otobüsü Üç Aydır İmza Bekliyor!

İETT'nin 400 Otobüsü Üç Aydır İmza Bekliyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) ağustos toplantısında oy birliği ile geçen 400 otobüsünün alımı için 3 aydır imza beklediği ortaya çıktı.

UKOME’nin İBB’yi engellemeleri devam ediyor. Daha önce İstanbul’a beş bin taksi teklifini 15 kez reddeden UKOME’de sklandal bir olay ortaya çıktı. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) 400 otobüs ihalesini alım için onaylamadığı ortaya çıktı.

UKOME’DE ‘EVET’ DEDİKLERİ BELGEYİ İMZALAMIYORLAR

UKOME’de oy birliği ile kabul edilen 400 otobüs alım kararının, Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri hala imzalamadı. Karara göre; ağustos ayında UKOME’de. 200’ü normal otobüs, 200’ü çift katlı otobüs 400 otobüs alımı için İETT’ye yetki verildi. Buna göre İETT’ye Özel Halk Otobüsleri (ÖHÖ) alımı için ihaleye çıkacaktı. Ancak Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri bu karara ‘evet’ oyu vermesine rağmen hala imzalamadılar.

whatsapp-image-2023-11-21-at-17-08-39-1.jpeg

‘İSTANBULLUNUN KONFORUNA DARBE VURUYORLAR’

Konuyu Halktv.com.tr’ye açıklayan İBB Kağıthane Meclis Üyesi Suat Sarı, “O UKOME toplantısında herkes elini kaldırıyor. Ancak iş imzaya geliyor ve Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri şu an onu imzalamıyor. Dolayısıyla ağustos sonundan bu yana İstanbul’a toplu taşımada kullanacak olan otobüsleri engelliyorlar. İstanbulluların, konforuna seçim yüzünden darbe vuruluyor. Bunun açıklaması yok. Belediyelerin halka yapacağı bu engelleme dünyada yok. Bu siyaset değil” dedi.

İETT’NİN BÜTÇESİ ELLİ OLDU

Öte yandan İETT’nin bütçesi de bugün İBB Meclisi’nde görüşüldü. İETT’nin 2024 bütçesi 29 milyar 400 milyon TL olarak belirlendi. Bu bütçenin 9 milyar TL’si ise borçlanma ile kapatılacak. İETT’nin 1 milyar 170 milyonluk ek ödenek talebi meclisten geçti. Mecliste İETT’nin 2023 yılına ait ek ödenek hakkındaki talebini de ele aldı. Teklifi görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu, İETT'nin 1 milyar 170 milyon TL tutarındaki ek ödenek talebini uygun bularak konuyu meclise sevk etti. İBB Meclisinde oylanan ek ödenek talebi oy birliği ile kabul edildi. İETT’nin 2023 yılı bütçesi de 15 milyar 400 milyon lira olarak onaylanmıştı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :