İçişleri Bakanlığından Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığından Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sığınmacıların Türkiye’nin jeopolitik yapısını değiştireceğini söyleyen İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında, 'halkı Suriyelilere karşı kin ve düşmanlığa teşvik'ten suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında, paylaştığı video nedeniyle, "halkı Suriyelilere karşı kin ve düşmanlığa teşvik"ten suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Paylaşılan mesajda, “Açıklamada verilen sayılar ve söylenenler gerçeği yansıtmamakta olup, ölümden ve zulümden kaçıp ülkemize sığınmış mazlumlara karşı kin ve düşmanlığı teşvik ettiğinizden dolayı hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Özdağ paylaştığı “2040 Demografik Felaket Senaryosu” başlıklı videoda, 2040 yılında toplam sığınmacı sayısının 12.4 milyon kişiye çıkacağını, her 8 kişiden birinin sığınmacı olacağını iddia etti. Özdağ videoda, “Türkiye’nin jeopolitik yapısını değiştirecek, milli devleti tasfiye edecek böyle bir tabloya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak evet diyor musunuz?” diye sordu.

Etiketler :