İbrahim Kahveci: Benim evladım, Cengiz'e mi, Limak'a mı, Kolin'e mi, Kalyon'a mı çalışacak?

Ekonomist İbrahim Kahveci, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın son günlerdeki açıklamalarına yönelik yaptığı değerlendirmede, "Seçimler yaklaştıkça buna benzer sayısız hamleler göreceğiz. Bu tartışmalar başlayınca ekonomiyi, geçim derdini konuşmayı bir kenara bırakırsın. Benim evladım Cengiz'e mi, Limak'a mı, Kolin'e mi, Kalyon'a mı çalışacak?" diye konuştu.

Ekonomist ve Halk TV Programcısı İbrahim Kahveci, Neden Sonuç programında son günlerde Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamalarına gelen tepkilere dair bir değerlendirme yaptı.

Kahveci, "Karşı bloku çatırdatmak ve germek için bu hamlelere giriyorlar. Aynı zamanda parasal ve duygusal işleri de örtmeye yarıyor bu" diye konuştu.

'Kendi yaşam tarzları buna uygun değil'

Kahveci şöyle devam etti:

Ekonominin güçlü olduğu, demokrasinin, Avrupa Birliği sürecinin güçlü olduğu dönemde laik ile hiçbir derdi olmadığını söyleyen bir parti ya da kadro buradaki asıl amacını oltayı atıp yeme gelmesini bekliyor. Muhalefet partilerinin bu yeme geleceğini düşünmüyorum. Belirli bir karşıt görüşün, intikam hissiyle oluşabilecek kitleyi kamuoyu önünde ön plana çıkarabilmek istiyorlar. Bu kadroların hiçbirinin kendi ailelerinin, kendi yaşam tarzları buna uygun değil. Karşı tarafı germek ve bunun üzerinden kendi tabanını konsolide etmek yönünde.

'Benim evladım, Cengiz'e mi, Limak'a mı, Kolin'e mi, Kalyon'a mı çalışacak?'

Seçimler yaklaştıkça buna benzer sayısız hamleler göreceğiz. Bu tartışmalar başlayınca ekonomiyi, geçim derdini konuşmayı bir kenara bırakırsın. Benim evladım Cengiz'e mi, Limak'a mı, Kolin'e mi, Kalyon'a mı çalışacak? 15-20 yılını bu hazine garantili müteahhitlere çalışarak geçirecek bir gençlik oluşturuyoruz. Ben bunu örterim? Bu tartışmalar ile örterim.