İBB Meclisi'nde kavga çıktı. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün tansiyon yükseldi. Gündem dışı konuşmalarda AKP Meclis üyesi Şeyma Aktaa'nın CHP’li belediyelerin kreş ve kamplarında çocukların LGBT’li aktivistlere emanet edildiğini iddia etmesi üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar cemaat yurtlarında yaşanan tecavüzleri hatırlattı. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı son oturumu meclis 1.Başkanvekili Nuri Aslan yönetiminde Saraçhane’de gerçekleşti.

12 punto'dan Nagihan Yılkın'ın haberine göre gündem dışı konuşmalarda AKP Meclis üyesi Şeyma Aktaa, "Şu anda dünya çapında da tepsiler yükselerek büyümektedir. LGBT çalışmalarının Türkiye'deki siyasi koruyucusu ve uygulayıcısı da CHP ve DEM belediyeleridir" dedi. CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'i de hedef alan Aktaa, Güney'in göreve gelir gelmez AK Parti döneminde yapılmış on iki okul öncesi eğitim merkezinin başına LGBT'li Kerem Kızılay'ı getirdiğini iddia etti.

BELGEYİ VALİLİK VERİYOR

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise Aktaa'nın iddialarına yönelik şöyle konuştu:

"Belediyeler güvenlik soruşturması için ilgili makama yazı yazar. Yazının cevabı geldikten sonra da uygunsa işe alımını yapar. Dolayısıyla birinin özel hayatı, birinin cinsel hayatı, birinin farklı özellikleri değil, bizim için önemli olan valilikten gelen ya da ilgili makamdan gelen işe alın belgesidir. İkincisi ise AK Parti'de kongre süreci var. İlçe başkanı muhtemelen aldığı seçim mağlubiyetini bu yollarla kapatma eğiliminde. Veliler, tepki gösterdi dedi. Basın açıklamasını açın bakalım 10 tane AK Parti ilçe yöneticisinden başka bir tane vatandaş var mıydı orada? Yine Beyoğlu Belediyesi'nin kreşler koordinatörü diye bir makamı yok. Bunun da altını çizmek istiyorum. Olmayan bir makam icat ettiniz. Olmayan bir yalanla kamuoyunda algı yürütmeye çalışıyorsunuz."

Güney'in ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, "Şeyma Hanım'ın konuşmasından niye bu kadar rahatsız olundu? Biz bunu anlamış değiliz.LGBT'li bireylerin özellikle çocuklarımızla alakalı. yani okul öncesi ya da kreşlerde görev almasını doğru buluyor musunuz, bulmuyor musunuz? Bir kere bunu, bunu, bunu açıklıkça ifade edin" dedi.

'CEMAAT YURDUNDAKİ TECAVÜZDEN KORUYUN'

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar “Çocuklarımızı korumak istiyorsanız önce cemaat yurtlarındaki tecavüzden koruyacaksınız” dedi.

Sakalar dikkat çeken konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Ya siz kimin LGBT olduğunu kimin cinsel tercihin ne olduğunu nasıl anlıyorsunuz. LGBT ölçer diye bir şey yok ben bilmiyorum. Toplumun sadece sorunu LGBT değil. Cemaat yurtlarında tacize uğrayan, tecavüze uğrayan çocuklar bunlara ne kadar ses çıkardılar? Şeyma Hanım kürsüde psikopatlar dedi, bazı psikopatlardan. Gencecik kızlarımızı öldüren psikopatlar varken ortada dolaşırken her gün kadın cinayeti işlenirken 11 günde 28 kadın öldürülürken neredeydiniz? Benim bahsettiğim AK Parti zihniyeti bu. Hep beraber mücadele edeceğiz. Bir kılıf bulup da falanca şahsın cinsel tercihi bu çocuklarımız çok kötü durumda. Mesele bu değil. Çocuğu ve kadını korumak istiyorsanız cemaat yurtlarındaki tecavüzlerden koruyacaksınız, tacizden koruyacaksınız. Kadın cinayetinden koruyacaksınız. Mesele budur."

OTURUMA ARA VERİLDİ

Sakalar’ın sözlerinin ardından AKP Grubundan bazı meclis üyeleri hakaret ederek ayaklandı. Meclis’te çıkan tartışma sonrası oturuma ara verildi.

Kaynak:12 punto