İBB Meclisi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Özel Oturum Gerçekleştirilecek

İBB Meclisi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Özel Oturum Gerçekleştirilecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. yılında özel oturum gerçekleştirecek. Olağanüstü olarak toplanan meclis, Büyükçekmece’deki bir parka 100. Yıl Parkı ismini verecek.

İsrail-Filistin savaşı bahanesi ile Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri erteleniyor veya iptal ediliyor. Başta TRT olmak üzere bir çok devlet kurumu bu etkinlikleri iptal etti. Son olarak da her yıl 29 Ekim’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile özdeşleşen Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapılmasından sonra da Külliye’de yapılan özel resepsiyon, Cumhuriyet’in 100.yılında yapılmayacak.

İBB ise hükümetin aksine Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İlk olarak 100. yıla özel 100 gün ücretsiz müze kampanyasını başlatan İBB, Maltepe’de iki gün aralıksız konserler de verecek.

Öte yandan İBB Meclisi, Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı ile 29 Ekim Pazar günü olağanüstü olarak toplanacak. İmamoğlu’nun katılacağı oturumda dört partinin grup başkanvekillerinin konuşma yapması bekleniyor. Ayrıca İBB, Büyükçekmece’de Ekinoba, Mimaroba, Mimarsinan ve Sinanoba Mahalleri sınırlarında kalan parka 100. Yıl Parkı ismini de verecek.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :