Hutbede Atatürk'ü unutan Diyanet, mesajında hatırladı

Hutbede Atatürk'ü unutan Diyanet, mesajında hatırladı
Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz hafta hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermemiş ve tepki çekmişti. Diyanet, 30 Ağustos vesilesiyle yayımladığı mesajda bu kez Atatürk'ü hatırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen haftaki hutbesinde Büyük Taarruz'un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesi üzerine gelen tepkilerin ardından 30 Ağustos mesajı yayımladı.

Söz konu mesajda, 99'uncu yıl dönümü kutlanan 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin mukaddes değerleri uğruna şanlı bir mücadele vererek tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı hatırlatıldı.

Hutbesinde Atatürk'ten bahsetmemesi tepki çeken Diyanet tarafından yapılan 30 Ağustos mesajında Atatürk'ten şöyle bahsedildi:

"Bu vesileyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu zaferi bize armağan eden kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, şükran ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, istiklal ve istikbalimiz için, dinimiz, vatanımız, ezan ve mukaddesatımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet ve mağfiret diliyoruz. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden kutluyor, bu güzel vatanda ilelebet huzur içinde, özgürce ve kardeşçe yaşamayı bizlere nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."