Hükümetten TSK'ya 'Hazır Ol' Emri!

Hükümetten TSK'ya 'Hazır Ol' Emri!
 IŞİD’in Suriye’de stratejik ‘Mare Hattı’nı hedef alması, Ankara’yı alarma geçirdi ve hükümet TSK’ya tehdit altında olan 90 kilometrelik bölgede tedbir alınması için direktif verdi. Hükümet, Mare Hattı’nın...
 IŞİD’in Suriye’de stratejik ‘Mare Hattı’nı hedef alması, Ankara’yı alarma geçirdi ve hükümet TSK’ya tehdit altında olan 90 kilometrelik bölgede tedbir alınması için direktif verdi. Hükümet, Mare Hattı’nın geçilmesiyle Suriye sınırındaki en hayati kapılar olan Öncüpınar ve Cilvegözü’nün karşısının IŞİD kontrolüne geçmemesi için TSK’nın her tedbiri almasını istedi.
 TEL ABYAD’ı kaybeden IŞİD’in, Beşar Esad’ın askeri desteği ile Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki stratejik Mare Hattı’nı hedef alması, Ankara tarafından güvenlik tehdidi olarak görüldü ve Hükümet TSK’ya, tehdit altında olan 90 kilometrelik bölgede tedbir alması yönünde direktif verdi. Hükümet, Mare Hattının geçilmesiyle Suriye sınırındaki en hayati kapılar olan Öncüpınar ve Cilvegözü’nün de IŞİD’in kontrolüne geçeceğine dikkat çekerek, bunun gerçekleşmemesi için TSK’nın ‘her türlü’ tedbiri almasını istedi. Hükümet direktifte, askeri tedbirler konusunda somut taleplere yer vermezken, TSK, Suriye topraklarına asker gönderme, IŞİD mevzilerinin bombalanması, IŞİD’e destek veren Suriye Hava Kuvvetleri unsurlarıyla karşı karşıya gelme, IŞİD, PYD ya da Esad güçlerinin hedefi olma gibi risklere dikkat çekti.