HSK, 282 kişilik mazeret kararnamesini yayınladı

HSK, 282 kişilik mazeret kararnamesini yayınladı
Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) yayınlanan kararnameyle adli ve idari yargıda 282 hakim ve savcının görev yeri değişti.

HSK Birinci Dairesinin adli yargıda 255, idari yargıda ise 27 hakim ve savcının görev yeri değişikliğini kapsayan mazeret kararnamesi, Kurul'un internet sitesinde yayınlandı.

T24'te geçen habere göre, Adil Öksüz’ün kaçırılmasına ilişkin davaya bakan mahkemenin Başkanı Abdullah Köksal ile darbe girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler'de gerçekleşen faaliyetlere ilişkin davaya bakan mahkeme başkanı Murat İlhan, Yargıtay Savcılığı'na gönderildi.

Vali ve kaymakamlar hakkındaki FETÖ soruşturmalarına bakan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Aydoğan, Ankara İstinaf Savcılığı'na atanırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Barış Duman, Bakırköy Başsavcıvekilliği'ne getirildi. Duman’ın ismi, Bodrum Başsavcısı olduğu dönemde, Sedat Peker’in Yalıkavak Marina’ya "çöktüğünü" öne sürdüğü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile "yakın ilişkisi" olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.

Etiketler :