Hilafet çağrısı yapan İmam Halil Konakçı: Dünyada iki ırk vardır; müslüman ve kafirdir

Hilafet çağrısı yapan İmam Halil Konakçı: Dünyada iki ırk vardır; müslüman ve kafirdir
Mihraplı Camii'ndeki vaazında hilafet çağrısı yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakçı, bu kez de dünyada iki ırk olduğunu iddia etti. Konakçı, "Dünyada iki ırk vardır; müslüman ve kafirdir" dedi.

Daha önce Sezen Aksu’nun tartışma yaratan şarkı sözlerini Bursa’da Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı'nın, hilafet çağrısı yapması gündem olmuştu. Konakçı; "O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu skandal ifadelerin ardından Konakçı hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

'Müslümansa, İsrailli olsa kardeşim, Alman olsa Müslümansa kardeşimdir'

Konakçı, bugün verdiği vaazda skandal ifadeler kullandı.

Konakçı, dünyada iki ırk olduğunu iddia ederek "Dünyada iki ırk vardır bunu unutmayın, soy sop asabiyet değil. Sos sopla olsaydı peygamber asabiyet yapardı, kendi soyunu yüceltirdi. İki ırk vardır; müslüman ve kafirdir. Müslümansa, İsrailli olsa kardeşim, Alman olsa müslümansa kardeşimdir. Ama 'gavur'sa öz akrabam olsa umrumda değil. Akrabalık bağlarında birincisi kan, ikincisi iman" ifadelerini kullandı.