Heyelan Felaketinde Bebek Kayboldu: Annenin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Heyelan Felaketinde Bebek Kayboldu: Annenin Cansız Bedenine Ulaşıldı
Erzurum'un Tortum ilçesinde sağanak sebebiyle yaşanan heyelanda bir araç Tortum Çayına sürüklendi. Olay yerinde aramalar devam ediyor.

Erzurum'un Tortum ilçesi kırsalında dün akşam saatlerinde meydana gelen bir trajedi sonucunda, içinde 1'i bebek 5 Suriye uyruklu kişinin bulunduğu hafif ticari araç, sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanla Tortum Çayı'na sürüklendi. Araçta bulunan 3 kişi kendi imkanları ile kurtulurken, anne ile 8 aylık oğlu suda kayboldu.

80750-1.jpg

ANNENİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. AFAD'a bağlı dalgıç ekipler, aracın sürüklendiği yerden 6 kilometre mesafede anne için cansız bedenine ulaştı. Tortum Çayı'na sürüklenen hafif ticari araç, olay yerine getirilen vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.

50 KİŞİLİK EKİP 8 AYLIK BEBEĞİ ARIYOR

Şu anda devam eden arama kurtarma çalışmalarında, 8 aylık bebeğin bulunması için Erzurum'un yanı sıra Tokat, Sivas, Van ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden oluşan yaklaşık 50 kişilik ekip görev alıyor. Ekipler, sağanak yağış nedeniyle çayın debisinin yükseldiği koşullarda, çayın kovuklarını da kontrol ederek arama çalışmalarını sürdürüyor.

80750.jpg

Erzurum Valiliği, yaşanan bu acı olayın ardından Tortum ilçesi başta olmak üzere bölgedeki diğer ilçeler için sağanak uyarısında bulundu. Valilik açıklamasında, özellikle Erzurum'un kuzeyi ve doğusunda bugün öğle saatlerinden itibaren sarı kodlu uyarı verilerek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:DHA