Zonguldak'ta Heyelan Faciası: Anne ve Oğlu Toprak Altında Kalmıştı... Acı Haberler Geldi

Kötü haber Zonguldak'tan geldi. Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil ev yıkıldı, anne ve oğlu toprak altında kaldı. Anne ve oğlu aranırken meydana gelen ikinci heyelanda da arama-kurtarma ekibi toprak altında kaldı. 2'si ağır olmak üzere 21 kişi yaralı kurtarıldı, enkaz altındaki anne ve oğlunu kurtarmak için ekipler seferber oldu. Ancak anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Zonguldak'ta etkili olan yağış sonucu dün saat 19:00 sıralarında Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

heyelan-aa-2154237.jpg

Heyelan sonucu kayan toprağın altında Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar kaldı.

İKİNCİ BİR HEYELAN DAHA OLDU.... ARAMA KURTARMA EKİPLERİ DE HEYELAN ALTINDA KALDI

Arama- kurtarma çalışmaları yapılırken ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, toprak altında kaldı.

Bölgeye çok sayıda ambulans, arama- kurtarma ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan maden işçileri sevk edildi.

Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı.

2'Sİ AĞIR 21 KİŞİ YARALANDI

Arama- kurtarma çalışmaları yapılırken ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekip, toprak altında kaldı ve 2'si ağır 21 kişi yaralandı. Kurtarılan personelden 15'i taburcu oldu, 6'sının ise hastanede tedavileri sürüyor.

dha-b4b9196ad15f248dc959f832bc320a00-1.jpg

GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA ANNE VE OĞLUNU ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI, ACI HABERLER GELDİ

Enkazdaki anne ile oğlunu kurtarma çalışmaları ise günün ilk ışıkları ile yeniden başladı.

Çalışmalar sonunda toprak altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı.

dha-a062a7b1bd1689edbea5b9db2c3ad903-3.jpg

Afet ve Acil Yardımlaşma Dairesi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada "Zonguldak'ta arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır" denildi.

dha-cf609e8c500765abb9ff878c256093fd-1.jpg

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşlara uyarıda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Zonguldak ve çevresinde yağmur devam ediyor. Gördüğünüz gibi toprak suya doymuş durumdadır. Vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almasını hakikaten rica ediyoruz. Coğrafya, çok zor bir coğrafya. Maalesef vadilerde evler var. Onun için vatandaşlarımızın, devletin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, AFAD Başkanlığı'nın yapmış olduğu uyarıları almasını hakikaten rica ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:AA

Etiketler :