Hemşire Saniye cinayetinde ikinci bir şüpheli çıktı

Adana’da, kısa bir süre evli kaldığı galerici İhsan Uğurlu tarafından cinayete kurban giden Hemşire Saniye Özmen soruşturmasında dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Savcılık, Uğurlu’yu Ankara’dan Adana’ya getiren iş insanı arkadaşı Hamdi K.’nin de şüpheli sıfatı ile ifadesinin alınması yönünde talimat verdi. Hamdi K. Halktv.com.tr’ye “Olayla ilgim yok” diye konuştu.

Berat KARAASLAN

İki çocuğu ile birlikte ailesi ile Adana’da yaşayan Saniye Özmen (40), aynı zamanda Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapıyordu. Özmen, bir süre önce Ankara Bala ilçesindeki bir galerinin sahibi olan İhsan Uğurlu (63) ile tanıştı. Özmen, Uğurlu ile evliliğini 1 yıl 4 ay sürdürdü.

78c10a5f-2c34-4f02-afec-06990d6adfe3.jpg
İki çocuk annesi Saniye Özmen, İhsan Uğurlu tarafından katledildi.

Uğurlu ile anlaşamayan Özmen evliliği bitirme kararı aldı ve ikili boşandı. Özmen, iki çocuğu ile birlikte Adana’da bulunan annesi ile yaşamaya başladı. Bu süreçte devlet hastanesinde hemşire olarak da çalışmaya başlayan Özmen, İhsan Uğurlu tarafından aranmaya başladı. Genç kadının görüşmek istememesine karşın, bu kişi birçok kez Adana’daki evlerine gitti.

SİTE OTOPARKINDA PUSUYA YATTILAR

Geçen 8 Haziran sabahı ise, dehşet verici olay yaşandı. İhsan Uğurlu, arkadaşı Hamdi K.’nin aracı ile bir kez daha Adana’ya geldi. Görüntülere göre araç, Özmen’in yaşadığı sitenin otoparkına park edildi. Saat 07.08’de aracı park eden ikili Özmen’in evden çıkmasını bekledi.

İŞE GİTMEK ÜZERE EVDEN ÇIKTI

Saniye Özmen saat 08.00’e doğru evden çıktı ve işe gitmek üzere aracına bindi. Tam bu esnada Uğurlu da, Kılıç’ın bulunduğu araçtan indi ve Özmen’in olduğu araca bindi.

0x0-once-eski-esini-sonra-kendisini-oldurdu-1717834571401.webp
İhsan Uğurlu'nun daha önce de 2 evlilik yaptığı öğrenildi.

KOMŞUSU ANBEAN TANIK OLDU

Araç içinde yaşanan dehşeti ise, o esnada torununu sınava götürmek üzere o noktadan geçen Seyfettin Öz şöyle anlattı: “Sınava girecek torunumla evden çıktık. Apartmanın otoparkında bulunduğumuz sırada, 50-60 yaşlarında kır saçlı biri koşarak yanımdan geçti. Otoparkta bulunan beyaz renk bir araca bindi. Aracın içinde, kadın bağrışması duymam üzerine araca yöneldim. Erkek şahıs, kadına yumruk atıyordu. Kadın, bu kişinin elini tutuyordu. Kurtarın beni diye bağırıyordu. Ben de bu sırada aracın camına vurdum. Torunum ise polisi aradı o esnada. Ben halen aracın yanındayken, erkek şahıs, kadına silahla ateş etti.” Özmen’i öldüren Uğurlu kısa süre sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

ARACIN İÇİNDE BEKLEDİ

Kamera kayıtlarına göre, İhsan Uğurlu, Özmen’in aracında olduğu sırada, birlikte geldiği Hamdi K. da, Ankara’dan geldikleri aracın içindeydi. Görüntülere göre, bu kişi zaman zaman aracın kapısını açık tutarak, Uğurlu’nun bulunduğu yöne bakıyor.

‘ARACI İLE GETİREN DE BİLİYORDU’

Kızı Saniye Özmen’in ölüm haberini torunları ile birlikte olduğu eve gelen polisin verdiği haberle öğrenen anne Naime Özmen ise ifadesinde, “İhsan Uğurlu ile birlikte araçla gelen şahsın da bu olaydan haberi olduğunu düşünüyorum” dedi.

fe45e929-66fc-4c2e-886b-784bd04b7f93.jpg
Hamdi K. Uğurlu'nun işleyeceği cinayetten haberinin olmadığını söyledi.

‘POLİS ÇAĞIRSIN GİDİP ANLATIRIM’

Şüpheli sıfatı ile alınacak Hamdi K. Halktv.com.tr’nin soruları üzerine "Polis beni çağırsın gidip onlara da bunu anlatacağım. Olay aydınlansın istiyorum. Bu olay beni mahvetti” dedi. Hamdi K., İhsan Uğurlu ile yakın arkadaş olduklarını belirterek “Adana'ya gidince İhsan, ‘Ben hanıma bakayım da geleyim’ dedi. İndi arabadan. Arkaya doğru gitti. Ben de bakmadım nereye gitti diye. Yarım saat bir saat bekledim gelmedi. O sırada oraya ambulans geldi. Ben de başkasıdır sandım.

Orada birisi dedi ki ‘Profesyonel birisi burada adam öldürmüş’ dedi. Bana ne diye düşündüm. Arabayı çalıştırdım. Kahvaltı yapayım, o zamana kadar gelir diye düşündüm. Ondan sonra ana caddeye çıkım. O sırada İhsanın daha önceden 'baldızım' diye tanıştırdığı Hava hanım beni bilinmeyen numaradan aradı. Bir kere gördüm onu. Baldızı olarak tanıyorum. "Abi duydun mu dedi" "Ben Havva İhsanın baldızı, İhsan karısını öldürmüş. Kendisini de öldürmüş" dedi. Benim olaydan bu şekilde haberim oldu." Hamdi K., İhsan Uğurlu'nun işleyeceği cinayyeten haberinin olmadığını söyledi.

Kaynak:halktv.com.tr