Hem donacak hem de ıslanacağız Meteoroloji saat vererek il il uyardı

Hem donacak hem de ıslanacağız  Meteoroloji saat vererek il il uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kasım ayının ilk haftasına ilişkin haritalı hava durumu tahminini yayınladı. Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu görülen haritalarda Pazartesi günü başlayan yağışların Salı ve Çarşamba günü hız kesmeden devam edeceği görülüyor. MGM yaptığı uyarıda sağanakla birlikte soğuk hava dalgasının da yurda giriş yaptığını belirterek vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

MGM, Marmara Bölgesi'nde bu gün başlayan yağmurlu havanın özellikle yurdun kuzey bölgeleri ile Doğuanadolu Bölgesi'ne doğru yayılarak ısınında düşmesine neden olacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer yer sağanak yağışların şiddetini arttıracağı belirterek sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların Muğla, Aydın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Van'ın güneyi ile Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) vatandaşlar uyarıldı.

hava-durumu-kasim.jpg

Yağmurla birlikte sıcaklıklar da düşecek

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 Günlük haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg