HDP'li Paylan'dan Adalet Bakanı'na 'LGBT' sorusu

HDP'li Paylan'dan Adalet Bakanı'na 'LGBT' sorusu
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+ bireyler için söylediği ifadeleri Meclis gündemine taşıdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+ bireyler için söylediği ifadeleri Meclis gündemine taşıdı. Paylan, Erbaş'ın LGBTİ+ bireyleri hedef gösteren, nefret söylemi içeren ifadelerde bulunduğunu belirterek Adalet Bakanı Abdülahmit Gül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

İnsan Hakları Derneği, Ankara Barosu ve Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Paylan, "Buna karşılık, Cumhurbaşkanı, 'Diyanet İşleri Başkanlığı devletin bir kurumudur' diyerek, insan hakları örgütlerine ve Ankara Barosu’na 'had bildirmeye' kalkmıştır. Siz ise Adalet Bakanı olarak, insan haklarını savunanları ve nefret suçunu kınayan söylemleri 'faşizanlık/la itham eden bir açıklama yaptınız. Diyarbakır ve Ankara Baroları hakkında soruşturma başlattırdınız" dedi. 

Paylan'ın Adalet Bakanı Gül'e yönelttiği sorular şöyle:

  • Bir devlet memuru, LGBTİ+ vatandaşları hedef göstererek nefret suçu işleyebilir mi?
  • Diyanet İşleri Başkanı’nın sözleri; anayasamıza, yasalarımıza, ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı değil midir?
  • Nefret söylemine sahip çıkarak, LGBTİ+ yurttaşlara yönelik nefret suçlarını nasıl engelleyeceksiniz?
  • Türkiye’nin bir ‘hukuk devleti’ olduğunu hatırladığınız oluyor mu?

Etiketler :