HDP yöneticisi arazi kavgasında öldürüldü

HDP yöneticisi arazi kavgasında öldürüldü
Elazığ'da bir iş yerinde arazi nedeniyle çıkan kavgada Burak Tutak ve HDP Tunceli il yöneticisi Bülent Buluç ile birlikte 1 kişi daha yaşamını yitirdi.

Dün akşam saatlerinde Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi İmamefendi Bulvarı’nda bulunan bir iş yerinde meydana gelen olayda iki grup arasında arazi meselesi nedeniyle tartışma çıktı.

Gazete Duvar'ın haberine göre; kısa sürede silahlı kavgaya dönüşen tartışmada Burak Tutak ve HDP Tunceli il yöneticisi Bülent Buluç olay yerinde yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan ve kimliği öğrenilemeyen bir kişi ise ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

Polis ekiplerinin olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenilirken, Buluç'un cenazenin bugün memleketi Tunceli'ye getirilerek defnedileceği belirtildi.

Buluç'un ölümünü sosyal medya hesabından duyuran HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ise, "Dün akşam saatlerinde Elazığ’da Dersim il yöneticimiz Bülent Buluç katledilmiştir. Bülent yoldaşıma devri daim, ailesine ve halkımıza başı sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.