Hazar Dost’a bir acayip işlem: Tebligat yok, gözaltı var

Hazar Dost’a bir acayip işlem: Tebligat yok, gözaltı var
halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost, haber takibi için gittiği Antalya'da gözaltına alındı. Daha önce haberini yaptığı Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Er'in şikayeti nedeniyle gözaltına alınan Hazar Dost, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Kendisine yönelik bir tebligat ya da polis bilgilendirmesi olmadığını söyleyen Hazar Dost, "Haberimin arkasındayım" dedi.

Muhabirimiz Hazar Dost, bir öğrencinin kafası kesilerek öldürülmesi sonrası haber takibi için bu sabah Antalya'ya gitti. Uçak indikten sonra Hazar Dost'a gözaltı işlemi uygulandı. Polis, gözaltı gerekçesi hakkında 'bilgilerinin olmadıklarını' söyledi.

Gerekçe, yaptığı haber

Bir süre Antalya Havalimanı'nda bekletilen Hazar Dost, ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldü. Hazar Dost, daha önce haberini yaptığı Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Er'in şikayeti nedeniyle gözaltına alındı.

"Emniyet Müdür Yardımcısı polisi dövdü, soruşturma açılmadı: Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" başlıklı haberi nedeniyle Volkan Er'in 'soruşturmanın gizliliği ve iftira' suçlamasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

Tebligat yok, gözaltı var

Hazar Dost, uçağın Antalya Havalimanı'na iniş yapmasının ardından uçaktaki görevlinin "Hazar Dost öne gelebilir misin" anonsuyla gözaltı işleminin başladığını söyledi. Polisin kimliğini almasının ardından açıklama yapmadan "Bizimle beraber geliyorsun" dediğini, bir süre havalimanında bekledikten sonra Antalya Adliyesi'ne giderek savcıya ifade verdiğini belirtti.

Antalya Adliyesi'nde savcıya ifade veren Hazar Dost, daha sonra serbest bırakıldı. Şikayet nedeniyle bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Hazar Dost, kendisine tebligat gelmediğini de aktardı.

Çıkarılan yakalama kararında, belirli bir tarih bulunmadığını belirten Hazar Dost, polis tarafından aranarak bilgi verilmediğini de söyledi.

Hazar Dost, savcıya verdiği ifadede haberinin arkasında olduğunu, hiç kimseye iftira atmadığını belirtti.