Hayvan hakları savunucularından Kadıköy'de 'büyük buluşma' çağrısı!

Hayvan hakları savunucularından Kadıköy'de 'büyük buluşma' çağrısı!
Hayvan hakları savunucuları, 23 Temmuz 2024 Salı günü saat 19:30’da Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelerek, TBMM’deki tasarıya karşı seslerini yükseltecekler.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden, sokak hayvanlarına ötanazi uygulanmasını öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı hayvan hakları savunucuları bu akşam Kadıköy’de kitlesel bir eylem düzenleyecek.

Yasa tasarısında son güncellenen bilgilere göre, AKP’nin sunduğu önergeyle, 6. maddede yapılan değişiklikle 5199 sayılı yasanın 14. maddesinin birinci fıkrasına eklenen ‘hayvan’ ifadesi ‘köpekler’ olarak değiştirildi.

Görüşmeler devam ederken katliam yasasının konuşulduğu ilk günden beri sokaklarda yasaya karşı direnen hayvan hakları savunucuları bugün de (23 Temmuz) sokaklarda olacak.

Eylemin organizatörü Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, “Yasayı sokakta biz yazacağız” şiarıyla tüm hayvan hakları savunucularını eyleme katılmaya çağırdı. Açıklamada, “Kapalı kapılar ardından görüşülen ve muhalefetin tüm itirazlarına rağmen oylanan hayatlar için söyleyecek sözümüz var! VAZGEÇMİYORUZ!” ifadeleri kullanıldı.

whatsapp-image-2024-07-23-at-15-38-21.jpeg

Paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kapalı kapılar ardından görüşülen ve muhalefetin tüm itirazlarına rağmen oylanan hayatlar için söyleyecek sözümüz var! VAZGEÇMİYORUZ!

23 Temmuz Salı saat 19:30'da Kadıköy İskele Meydanı'na öfkemizi paylaşmaya, mücadelemizi büyütmeye!"

Kaynak:Haber Merkezi