Hastanede silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bir kişi, husumetli olduğu aileye silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi fizik tedavi bölümünde bugün öğlen saatlerinde yaşanan silahlı saldırı sonucu 34 yaşındaki Abdülhadi Bilken adlı kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, aralarında husumet bulunan iki grup arasında 2 gün önce tartışma sonucu kavga yaşandı.

Kavgadan sonra birbirlerini tehdit eden grup kavga alanından uzaklaştı. Kavgaya karışan grup üyelerinden A.Y., bugün yakınları ile birlikte Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen Abdülhadi Bilken ve yakınlarını takip etti.

A.Y isimli saldırgan hastane içinde Abdülhadi Bilken ve yakınlarına silahla ateş etmeye başladı. Bu sırada karşı gruptan bir kişi silahına davranarak ateş etti. Saldırı sonucu saldırgan ve karşı taraftan yaralananlar oldu. Seken kurşunlardan hastanedeki Fatma Arslan adlı bir kadın da hafif yaralandı.

Yaralılardan durumu ağır olan 1 kişi hayatını kaybederken diğer 3 kişi tedaviye alındı. Yaralananlardan 1'i Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, diğer iki yaralı da Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olaydan sonra saldırının yaşandığı hastaneye gelen soruşturma savcısı ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede uzun bir çalışma yaptı ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Saldırıya karışan ve yaralanan zanlı A.Y'nin, gözaltına alındığı ve yaralı olduğu için fakülte hastanesinde tedavi altına alındığı, hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Bu arada görüntülerde yaralanan A.Y’nin saldırgan olduğu ve saldırı sırasında karşı tarafın kendisine ateş açması sonucu bacağından yaralandığı, hastane dışına kaçtığı sırada yere düştüğü, daha sonra polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Hastanede yaşanan olay ile ilgili şu ana kadar Elazığ Valiliği ya da Emniyet Müdürlüğü tarafından hiçbir açıklama yapılmadı.

whatsapp-image-2022-07-27-at-15-27-34.jpeg

Konuyla ilişkin edindiği bilgileri paylaşan halktv.com.tr muhabiri Ferit Demir, "Olay şu anda tamamen emniyet güçlerinin kontrolüne girmiş durumda. İki husumetli aile arasında yaşanan bir sıkıntı. Bu husumetli ailelerden bir kişi, bir hastasını fizik tedavi bölümüne getiriyor. Diğer husumetli aile bunu takip ediyor ve hastane girişinde yakalayıp ateş etmeye başlıyor. Bir kişi hafif yaralanıyor bacağından, diğerlerini takip ediyor.

whatsapp-image-2022-07-27-at-15-27-34-1.jpeg

Saldırgan yakalandı

İki kişiye ateş ediyor, bir kişi maalesef hayatını hastanede kaybediyor. Daha sonra hastane içindeki polis ekipleri müdahale ediyor. Saldırganla bir süre kovalamaca yaşanıyor ve saldırgan yakalanıyor ve gözaltına alınıyor. Saldırgan şu anda Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınmış durumda. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olayı soruşturan savcı olayın yaşandığı hastaneye geldi. Savcı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

whatsapp-image-2022-07-27-at-15-27-35.jpeg