Haşema ile havuza girilmesi engellenmişti

Haşema ile havuza girilmesi engellenmişti
Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde haşema ile havuza giren Meral Algül'ün karşılaştığı engellemelerle ilgili olarak site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Açıklamada, site yönetiminin, haşema ile havuza girilmesini yasaklaması nedeniyle Anayasa'nın Temel Hak ve Özgürlükler İlkesi'ni ihlal ettiği belirtildi.

Olay, 24 Temmuz'da Akçakoca ilçesinde, Akevler Plajı yakınlarındaki bir yazlık sitede gerçekleşti. Meral ve Muhammet Algül çifti, hafta sonunu geçirmek üzere aldıkları daireye geldi. Meral Algül, inancına uygun olarak giydiği haşema ile siteye ait ortak havuza girdi. Bu sırada site yöneticisi Avni K. (67) uzaktan bağırarak, haşema ile havuza girmenin yasak olduğunu söyledi. Meral Algül itiraz edince Avni K., yanına yöneldi ve havuzdan çıkmasını istedi. Meral Algül, yaşananları cep telefonuyla kayda aldı. Görüntülerde Avni K., haşema ile havuza girmenin yasak olduğunu belirterek "Buranın kuralı var" dedi. Daha sonra havuzun yanına gelen güvenlik görevlisi Süleyman D. (64) de haşema ile girmenin yasak olduğunu söyledi ve havuzu kapatmak zorunda kalacağını ifade etti. Bu gelişmeler üzerine Meral Algül tepki gösterip şikayetçi oldu.

Avni K. ve Süleyman D., 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' ve 'İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Mahkeme, her iki kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı ve haklarında adli süreç başlatıldı.

Düzce Valiliği, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, site yönetimi hakkında Anayasa'nın Temel Hak ve Özgürlükler İlkesi'ni ihlal ettikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Açıklamada, site havuzundaki 'Haşema ile girilmez' yazılarının kaldırıldığı, site yönetimi ve genel kurul kararının ayrımcılık içerdiği tespitinin yapıldığı ve bu nedenle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) gönderilmesine karar verildiği ifade edildi.

Kaynak:DHA