Halk TV yine konuşulmayanı konuştu! Man Adası tazminatına ret iddiası! Çarpıcı açıklamalar...

Ayşenur Aslan moderatörlüğündeki Medya Mahallesi programına Man adası belgeleri davasında yaşanan yeni gelişme damga vurdu. Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davasının reddedildiğini ilk kez Halk TV duyurdu.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Aslan moderatörlüğündeki Medya Mahallesinin bugünkü konukları gazeteci Murat Ağırel ve Emekli Yarbay Mehmet Alkan'dı. 

Kılıçdaroğlu'nun ilk kez grup toplantısında açıkladığı Man adası belgeleri, büyük olay yaratmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açılmıştı. Ayşenur Aslan'ın duyurduğu iddiaya göre İstinaf mahkemesine giden dava mahkemece reddedildi.

İşte programa damga vuran o anlar ;

Ayşenur Aslan: Tazminata mahkum oldu Kılıçdaroğlu. Şimdi bana gelen haber şu , mahkeme tazminata hükmetmişti, istinafa gitti. İstinaf, tazminat davasını reddetti. Yani Erdoğan'ın talebi kabul edilmemiş. 

Murat Ağırel : Sayın Kılıçdaroğlu konuşmayı 27 Kasım 2017 tarihinde yapmıştı. Man adası daha çok kara paranın aklandığı bir ada olarak biliniyor. 10 Nisan 2016'da İstanbul'da Turkuaz Denizcilik adlı 1 Milyon sermayeli bir şirket kuruldu. 

Bu şirketin ortakları darbeyi haber aldığımız eniştemiz Ziya İlgen, Mustafa Erdoğan, Burak Erdoğan, Osman Ketenci , Mustafa Gündoğan. Sermaye paylaşımı yaparak şirket kurmuşlar. 4 ay sonra şirketin ismi BUMER denizcilik olarak değiştiriliyor. 

Bu olaylardan iki buçuk sene sonra 2 Sterlin ile Man adasında şirket kuruluyor. Bunun kurucularından biri de eniştemiz Ziya İlgen. Bu firma kurulduktan 2 gün sonra bir geminin tankeri kiralanıyor.
25 Milyon Dolar'a tanker alınıyor. Bu tanker Azeri bir iş adamından alınıyor. 

ERDOĞAN NASIL TAZMİNAT DAVASI AÇABİLDİ 

Murat Ağırel: Bunların doğru olduğunun kanıtını Halkbankası kendi veriyor, ıslak imzalı dekontla. Sayın Kılıçdaroğlu paraların gittiğinden bahsediyordu ama paralar geliyor. 15 Milyon Dolar para geliyor. 
 

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI ÇELİK: HUKUKSUZ MAHKEME KARARLARI ORTADAN KALDIRILMIŞTIR

Celal Çelik'in tam açıklaması; 

Bilindiği üzere; MAN Adası özelinde Genel Başkanımız tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Genel Başkanımız aleyhine Erdoğan tarafından davalar açılmıştır! Ne varki açtıkları davaların haksız olduğunu, diğer bir söyleyişle Genel Başkan açıklamalarının doğru olduğu bilen davacı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları hukuksuz ve meşru olmayan yollara başvurarak Mahkeme hakimlerinin tamamını değiştirtmiş ve kendi talepleri doğrultusunda hukuksuz karar verecek hakimlerine kavuşmuşlardır! O süreçte tüm taleplerimiz o hakimlerce reddedilip 1 milyon lirayı aşan tazminat kararlarına karar verilmiştir! Ancak o aşamada dahi o hukuksuz kararların yok hükmünde olduğunu, nihayetinde bunun ve haklılığımızın açığa çıkacağını ifade etmiştik.

Gelinen süreçte de haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin 4. Daire Mahkemesince tespit edilerek hukuksuz Mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır. 

Açıkçası baskı altındaki Türk Yargısı, Erdoğan’a iyi bir ders vermiştir. Dileriz ki bundan sonra Erdoğan, gerekli dersi çıkarır ve yargıyı emellerine alet etmekten kaçınır!