Hakkari'de sokak ortasında dehşete düşüren dayak sosyal medyayı salladı

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre DEM Partili Abdullah Zeydan'ın önde olmasına rağmen mazbatanın AKP'nin adayına verilmesi kararına sadece Van'da değil Hakkari'de de tepki vardı. Hakkari'de bir gencin kalabalık taafından sokak ortasında dövüldüğü dehşete düşüren görüntüler sosyal medyada da gündem oldu.

Van'da, seçimi 125 bin oy farkı ile kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın mazbatası AKP'nin adayı Abdulahat Arvas'a verildi. Kararı protesto eden DEM Partililer sokağa çıktı, polis müdahale etti. Kentte tansiyon düşmedi, Van Valiliği de 15 gün süreyle şehirdeki gösteri yürüyüşlerini yasakladı. Aynı karar Bitlis Valiliği tarafından da alınırken, Siirt Valiliği ise ikinci bir duyuruya kadar Pervani ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Tepkilerin yükseldiği bir kent de Hakkari'ydi. Hakkari'de de DEM Partililer kararı protesto etti. Ancak Hakkari'de çekilen ve sosyal medyanın da gündemi olan bir video ise dehşete düşürdü. Videoda çok sayıda kişinin bir genci yakaladığı, sokak ortasında öldüresiye dövdüğü görülüyor.

whatsapp-image-2024-04-03-at-09-41-45.jpeg

Sosyal medyada bazı kullanıcılar döven kişilerin sivil polis olduğunu iddia etti, bazı kullanıcılar ise polis olmadığını DEM Partili ve AKP'liler arasında kavga çıktığını ileri sürdü.

Etiketler :