Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yayın esnasında İHA çalışanını tokatladı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu programında yayın esnasında, ses kontrolü yapan İHA çalışanına tokat attığı ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın "Gün Başlıyor" adlı programda İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir olduğu söylenen kişiye yayın sırasında tokat attığı ortaya çıktı.

Twitter hesabından bir video paylaşan gazeteci Talat Atilla, 17 Aralık'ta AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu Habertürk yayında yaşananları aktardı.

Paylaşılan videoda Sarıkaya'nın yayın konuğu Şahin ile konuştuğu bu sırada yanına gelen İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'in kulaklık ile ses bağlantısını kontrol ettiği görüldü. O anlarda Sarıkaya'nın bir anda sinirlenip Demir'e tokat attığı kameraya yansıdı.

İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'in, yayın sırasında canlı yayın ekibine yardımcı olduğu öğrenildi.

Özür diledi

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir'den özür diledi.

Sarıkaya, "Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum" dedi.

Ahmet Demir: Salı günü dava açacağım

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söyledi:

"Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması" dedi.

Sarıkaya'nın özür dilediğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım."

"Sizleri seviyoruz"

AKP'li Fatma Şahin ise, ses kontrolü yapmaya çalışan İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya'ya yayın sonunda, teşekkürlerini ve sevgilerini iletti.

CHP’li Şencan’dan tepki

Görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşan Gaziantep-Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan olaya tepki gösterdi. Şencan şu ifadeleri kullandı:

"AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in karşısında gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor, Fatma Hanım hiç bir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor. Yazıklar olsun!"

Sendikadan tepki: Özür bekliyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan açıklamada ise "Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz" denildi.

Fatma Şahin: Yanlıştı

Fatma Şahin, Twitter hesabı üzerinden Sarıkaya’nın özür dilediği tweetlerin ekran görüntüsünü paylaşarak şunları yazdı: “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. @msarikaya6 kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.”

Habertürk TV'den açıklama

Habertürk TV’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz."