Günlerdir kayıp olan Rojin'in cansız bedeni bulundu. Bakan açıkladı

Van'da günlerden beri kayıp olan Üniversiteli Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'de kayboldu.

Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Rojin'den acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı. Yerlikaya, X hesabından şunları kaydetti:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum."

screenshot-2024-10-15-at-16-09-23-1-xte-ali-yerlikaya-27-eylul-2024-cuma-gunu-vanda-kyk-yurdundan-ayrilan-ve-18-gundur-kayip-olan-universite-ogrencisi-rojin-kabais-kizimizin-maalesef-cansiz-bedeni-ekiplerimiz-tarafindan.png

NELER OLMUŞTU? BAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'ten, 27 Eylül'den bu yana haber alınamamıştı.

Diyarbakır'da kaybolan ardından katledildiği ortaya çıkan Narin Güran'ın ardından Rojin'in kaybı derin endişe yaratmıştı.

Sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş için arama çalışmaları, Van Valiliği'nin koordinasyonunda oluşturulan özel ekiplerle devam etmişti.

Arkadaşlarına sahilde çakıl toplamayaca gideğini söyleyen Rojin, annesine de markete gideceğini söylemişti.

Sahil Güvenlik, jandarma, emniyet ve AFAD'a bağlı 20 dalgıç ve gemi personeli, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazlarıyla Van Gölü'nde arama yapmıştı. Ekipler, Bardakçı Mahallesi'nde Kabaiş'e ait başörtüsünün bulmuştu.

Aile Rojin'in bir yer tutulduğuna inandıklarını şu sözlerle anlatmıştı:

"Rojin'in suda olmadığı gerekçesiyle bir yerde tutulduğunu düşünüyoruz ve hayatta olduğuna inanıyoruz

Kaynak:halktv.com.tr