Gümrük kayıtlarında yoktu: Selvi'ye göre Erkam Yıldırım maske ve test kitlerini yanında taşımış

Gümrük kayıtlarında yoktu: Selvi'ye göre Erkam Yıldırım maske ve test kitlerini yanında taşımış
Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım'ın oğlu Binali Yıldırım'ın Venezuela'ya götürdüğünü söylenen ancak gümrükte kaydı olmayan test kiti ve maskelerin yanında taşınacak miktarda olduğunu söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiasına göre Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin detaylara yer verdi. 

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya maske ve test kiti götürdüğünü söylemişti. Ancak dün ortaya çıkan gümrük kayıtlarında bu bilgi doğrulanmadı. Selvi ise, şöyle yazdı:

"Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.                        

Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gidiş tarihi doğru çıkmadı. Halil Falyalı’yla ilgili iddiaları ise Falyalı yalanladı. Uyuşturucu iddiası tepki topladı. FETÖ yöntemleriyle Türkiye’ye operasyon çekenlerin üç iddiası doğru çıkmadıktan sonra bu kez gümrük konusu gündeme taşındı."

Erdoğan ne diyor?

Selvi, Erdoğan'ın Peker'in videoları hakkında düşüncelerini ise şöyle aktardı:

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde gündemde olan video operasyonları hakkında, 'Ciddiye almayın, önemsemeyin' dediğini duyunca önce şaşırdım.

Ama daha sonra 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi dahil şimdiye kadar birçok uluslararası operasyonu başarısızlığa uğratan Erdoğan’ın, 'video operasyonları' için 'Ciddiye almayın, önemsemeyin' demesine şaşırmadım" 

 

Etiketler :