Gül'ün Kayınpederinin Cenazesinde Ağır Toplar Bir Arada

Gül'ün Kayınpederinin Cenazesinde Ağır Toplar Bir Arada
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt'un son yolculuğuna uğurlandığı cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman...

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt'un son yolculuğuna uğurlandığı cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman da katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün kalp yetmezliği sonucu 76 yaşında hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ndeki cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Ahmet Özyurt'un cenazesi tören için 11.30 sıralarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi. Gül ve Özyurt aileleri cami avlusunda kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, işadamı Nihat Özdemir, Ahmet Çalık ile çok sayıda milletvekili ve vatandaş katıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

EMİNE ERDOĞAN VE SARE DAVUTOĞLU, HAYRÜNNİSA GÜL'E TAZİYEDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da burada 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e cami avlusunda taziyelerini iletti

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar çelenk gönderdi.GÜL, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU TABUTA OMUZ VERDİ

Cuma namazının kılınmasının ardından Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından Özyurt'un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu omuz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden çıkarken yanında bulunan Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül ile kısa bir süre sohbet etti.

SAHRAYICEDİD MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Erdoğan, Gül, Kahraman ve Davutoğlu, daha sonra cenaze aracının yanına giderek, burada bir süre bekledi. Özyurt'un cenazesi, defin için Sahrayıcedid Mezarlığı'na götürüldü.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Öte yandan cenaze nedeniyle Marmara Ünivesitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Camiye girenlere üst araması yapılırken, bir polis helikopterinin cami çevresinde uçtu.

ÇELENK GÖNDERMEYİN RİCASI

11. Cumhurbaşkanı Gül, cenazeye çelenk göndermek isteyenler için twitter hesabından "Kayınpederimin vefatı vesilesiyle çelenk göndermek isteyen dostlarımızın çelenk yerine kendilerinin takdir ettikleri bir hayır veya eğitim kurumuna bağış yapmalarını rica ederim" mesajını paylaştı.