Gözaltındaki İsrailli Futbolcunun İlk İfadesi Çıktı... Bir Skandal Paylaşım Da Başakşehir'li Futbolcudan

Trabzonspor'a attığı golden sonra kameralara karşı yaptığı hareket yüzünden büyük tepki çeken ve gözaltına alınan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusunun ilk ifadesi ortaya çıktı, Jehezkel'in ardından Başakşehirli Eden Karzev'den de gece yarısı İsrail'i destekleyen bir paylaşım geldi.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, sahasında karşılaştığı Trabzonspor ile 1-1 berabere kalırken, Akdeniz ekibinin golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel skandal bir gol sevinci yaptı. Müsabakanın 68. dakikasında Antalyaspor'un golünü kaydeden Jehezkel, gol sevincinde kolunda bulunan bandajdaki yazıları ekranlara gösterdi.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkeme İsrailli futbolcuyu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Serbest bırakılan İsrailli futbolcu için sınır dışı kararı çıktı.

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TÜRKİYE'DEN AYRILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltında ifadesi alınan İsrailli futbolcu Sagiy Jehezkel'in Türkiye'den ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır.

ÖZEL UÇAK GÖNDERİLDİ

İsrail'e yakın haber kaynakları da olaya geniş yer ayırdı. Oyuncunun Türkiye'de gözaltına alınmasının ardından paylaşılan haberlerde Sagiv Jehezkel mesajının yanlış anlaşıldığı, bunu mahkemede beyan edeceği, yanlış anlaşılma için özür dileyeceği ve ardından sınır dışı edileceği duyuruldu.

Jehezkel için ayrıca İsrail Devleti'nin de temasa geçtiği öğrenildi. Gözaltı kararının ardından Antalyaspor ile sözleşmesinin feshedilmesi beklenen oyuncu için İsrail'den gece yarısı özel uçak kalktığı ve oyuncu ile ailesini Antalya'dan almak için Türkiye'ye geldiği aktarıldı.

Sagiv Jehezkel'in İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara değinerek bandajına saldırıların başlangıç tarihi olan 7 Ekim, 100. gün ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretleri yazması tepki çekti.

BİR PAYLAŞIM DA BAŞAKŞEHİR'İN İSRAİLLİ FUTBOLCUSUNDAN

Gündeme oturan olay sonrası Jehezkel'e destek Başakşehir'de oynayan Eden Karzev'den geldi. İsrailli futbolcu Karzev de Jehezkel'e benzer şekilde '100 gün' ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp sosyal medya hesabından paylaşarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdi.

3653558-4c01259fbd2c2e5ad944f821d56d08ad.jpg

BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

X'te gündem olan o paylaşım sonrası Başakşehşehir Kulübü, Karzev için disiplin soruşturması başlattı. Turuncu-lacivertli ekipten yapılan açıklamada, "Kişisel sosyal medya hesabından, ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak, kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Eden Karzev hakkında kulübümüzce disiplin soruşturulması başlatılmıştır." denildi.

basaksehir-israilli-futbolcusu-eden-karzev-hakkinda-sorusturma-baslatti.jpg

JEHEZKEL'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel’i gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Jehezkel’in ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dediği öğrenildi.

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, dün Süper Lig maçında Trabzonspor’a attığı golden sonraki sevinci nedeniyle gözaltına alındı.

Jehezkel maçın 68. dakikasında skoru 1-1’e getiren golü attıktan sonra kameralara yönelmiş ve bileğindeki, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını destekleyici yazıyı kameralara göstermişti.

Jehezkel'in eline sarılmış beyaz sargıdaki “100 gün, 7 Ekim” yazısında, İsrail'in Hamas'ın aynı gün düzenlediği saldırılar sonrası Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih olan 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekilmesi ve Davud Yıldızı'nın bulunması büyük tepki çekmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sagiv Jehezkel hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlattığını açıkladı.

Gözaltına alınan Antalyaspor futbolcusu Sagiv Jehezkel'in ilk ifadesi ortaya çıktı: “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda.

Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım.

Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı.”

NE OLMUŞTU?

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunun, ifade işlemleri sürüyor.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

Etiketler :