Gazetecileri Tehdit Eden Ülkü Ocakları'na Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Tepki

Gazetecileri Tehdit Eden Ülkü Ocakları'na Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Tepki
ÇGD, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'ın Sinan Ateş davasını takip eden gazetecileri tehdit etmesine sert tepki gösterdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'ın, Sinan Ateş davasını takip eden gazetecileri hedef göstererek tehdit etmesine ilişkin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

ÇGD'nin paylaşımında, gazetecilere yönelik tehditlerin basın özgürlüğü ve demokrasiye yönelik ciddi bir saldırı olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sinan Ateş davasını takip eden gazetecileri önce MHP’li yöneticiler sosyal medya hesaplarından hedef gösterdi. Sonra davanın sanıkları gazetecileri mahkeme salonunda açıkça tehdit etti. Şimdi ise Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, davayı takip eden gazetecileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef göstererek tehdit etti. Bu tehditler her şeyden önce basın özgürlüğü ve demokrasiye yöneliktir. Bir suikastin sanıkları ve suç ilişkileriyle anılan bir yapılanmanın bu tehditlerine karşı gazeteciliği savunmaya ve meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Basın özgürlüğüne yönelik bu tehditlere karşı Cumhuriyet savcılarını da harekete geçmeye davet ediyoruz."

ÇGD, açıklamasında gazeteciliği savunmaya devam edeceklerini belirterek, basın özgürlüğüne yönelik bu tehditlere karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Kaynak:ANKA