Gazeteciler ve yazarların katılacağı etkinlik hedef gösterildi

Gazeteciler ve yazarların katılacağı etkinlik hedef gösterildi
Trabzon’da faaliyet gösteren yerel bir haber sitesi, 31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenecek ve çok sayıda gazeteci ve yazarın katılacağı etkinliği hedef gösterdi

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından 25-26-27 Ekim tarihlerinde ilçede Ortahisar Yazar Buluşmaları adı altında bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

kapak-183321.jpg

Yapılan duyurunun ardından Türkiye'nin çeşitli gazetelerinde çalışan gazeteci ve yazarın bölgeye geleceği öğrenildi.

1262-2024-10-10-frontpage-1728539617.jpg

Günebakış adlı haber sitesi tarafından yayınlanan “Demirtaş’a ve DHKPC’ye Destek Veren Yazarlar Trabzon’a Geliyor” başlıklı haberde, etkinlik, provakatif cümlelerle hedef gösterildi. Haberde yazar İnci Aral ve Hikmet Hükümenoğlu ile birlikte şair Şükrü Erbaş’ın da etkinliğe katılacağı belirtilirken etkinlik için “Trabzon’un DEM Parti’ye karşı yumuşatılma projesi” ifadesi kullanıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ortahisar Belediyesi’nin Başkanı Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada gazetenin provakatif haberlerine tepki gösterdi. “Yoğun bir çalışma ve büyük bir emekle hazırlıklarını tamamladığımız programımızı halkımızla buluşturacağımız günün heyecanını yaşarken, maalesef geçmiş yıllarda Trabzon’umuzun imajına ciddi anlamda zarar veren, o karanlık zihniyetin temsilci kalemşorlarının provokasyonları ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullanan Kaya, söz konusu haber metnini kaleme alan Fatoş Yetimhellaç hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi