Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı

Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı
Yeniçağ gazetesi yazarı ve gazeteci Murat Ağırel, cuma günü serbest bırakıldığı dosyadan savcılık itirazı ile tekrar gözaltına alındı. Hâkim karşısına çıkan Ağırel hakkında tutuklama kararı çıktı.

MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber nedeniyle cuma sabahı gözaltına alınan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik bugün yeniden gözaltına alındı. Her iki gazetecinin de evine, yoğun eleştirilere rağmen sabahın 04.30’unda baskın yapıldı. Ağırel, sulh ceza hakimliğine çıkarılarak tutuklandı.

Murat Ağırel'in serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Murat Ağırel hakkında tutuklanması talebiyle yakalama kararı çıkarttı.

Yeniçağ'ın aktardığına göre Murat Ağırel, emniyetteki işlerinin sona ermesinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Ağırel'den ilk açıklama: Mücadeleden vazgeçmeyin

Murat Ağırel, tutuklama kararının ardından yaptığı ilk açıklamasında, "Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim. Bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’dan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın" dedi.

İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi.

Hem serbest bırakıldı hem tutuklandı

Bir diğer tarafan Gazeteci Murat Ağırel'in aynı kararda hem adli kontrol ile serbest bırakıldığı hem de tutuklandığı ortaya çıktı.

Etiketler :