Gazeteci Kadri Gürsel'den Halk TV'ye iktidar cenderesine tepki: Ekonomik kriz derinleşti, eleştirinin önünü kapatmak istiyorlar

Gazeteci Kadri Gürsel'den Halk TV'ye iktidar cenderesine tepki: Ekonomik kriz derinleşti, eleştirinin önünü kapatmak istiyorlar
RTÜK'ün Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti. Gazeteci Kadri Gürsel cezayı değerlendirdi.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Gazeteci Kadri Gürsel, "İktidarın değişmesinin gerektiğinin dile getirilmesinin yasaklandığı bir Türkiye'de yaşıyoruz" dedi.

Gürsel, şöyle konuştu:

RTÜK, Sözüm Var programına 5 program durdurma cezası vererek, bir sansür organı olarak faaliyet gösterdiğini alenileştirmiştir.

RTÜK, Kaftancıoğlu'nun sözlerini "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek" olarak değerlendirmekle kendine bir 'yargısal işlev' atfediyor.

Kutuplaştırmayı derinleştirmek ve tabanlarındaki erimeyi durdurmanın telaşındalar. Kaftancıoğlu'na takmış durumdalar. 31 Mart ve 23 Haziran yenilgilerini hazmedemediler.

Ekonomik krizin derinleştiği ortamda; dikkatleri başka yöne çekmek, eleştirinin önünü kapatmak istiyorlar. Medya özgürlüğünden geriye kalan kırıntılara dahi tahammül edemiyorlar.

Etiketler :