Fuat Oktay: Türkiye, senaryo yazılan değil senaryo yazan bir ülke

Fuat Oktay: Türkiye, senaryo yazılan değil senaryo yazan bir ülke
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İnegöl'deki mobilya fuarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İnegöl'deki mobilya fuarına katıldı. "Türkiye büyük bir ülke, liderliğe oynayan bir ülke. Artık kendisine senaryo yazılan değil senaryo yazan bir ülke" diyen Oktay, " Dolayısıyla mobilya sektöründe de biz bu senaryoyu yazmak, bu senaryonun içerisinde iddialı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İnegöl'de işsizlik sayısının eksilerde olduğunu ifade eden Oktay, "Demek ki istediğiniz zaman oluyor" dedi.

Oktay şunları kaydetti:

"İnegöl bizim mobilyada yüz akımız. Üretim boyutunda artan kapasitemize baktığımızda Bursa ve İnegöl bu anlamda bizim yüz akımız. 110 ülkeden 184'ü aşkın firmamız burada. Yine 64 tane uluslararası alandan alım organizasyon firmaları bugün buradalar. Birkaç gün daha devam edecek bir fuar. Bu ilçemizin ihracatı 1 milyar doları geçmiş durumda. İşsizlik oranımız negatif durumda. Bize verilen rakamları biraz önce değerlendirdik. Eksi işsizlik oranında bir ilçemiz. Demek ki istediğiniz zaman oluyor. 

Birazdan başka bir toplantıya geçeceğiz. Cumhurbaşkanımızın tabii ki başka bir beklentisi var. 1 milyar dolar yetmez toplam ihracat olarak. Bunun içinde mobilyanın payı yaklaşık 450 milyon dolar diyelim. Ama ilk hedefimiz bunu 1 milyar dolara nasıl çıkarırız. Cumhurbaşaknımızın talimatı bu yönde. Dolayısıyla ihracatı da ihracatı da İnegöl'de nasıl 2 milyar dolara çıkarırız. Bugün geldik, tüm arkadaşlarımızla birlikte firmalarla görüştük. Birazdan sektör temsilcileriyle görüşeceğiz. Nasıl bir yol haritası belirleyebilirizle alakalı çalışmayı gözden geçireceğiz. Biz merkezi hükûmet olarak sonuna kadar İnegöl'ün de Bursa'nın da arkasındayız. ihracat yapan, üreten, istihdam oluşturan her bir firmamızın, ilimizin, ilçemizin sonuna kadar arkasındayız. Türkiye büyük bir ülke, liderliğe oynayan bir ülke. Artık kendisine senaryo yazılan değil senaryo yazan bir ülke. Dolayısıyla mobilya sektöründe de biz bu senaryoyu yazmak, bu senaryonun içerisinde iddialı olmak istiyoruz. Bugün gördüklerimden oldukça mutlu oldum."

Etiketler :