Fransa'dan '300 kadar' Türk vatandaşı tahliye edilecek

Fransa'dan '300 kadar' Türk vatandaşı tahliye edilecek
Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, "300 kadar" Türk vatandaşının yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri olan Fransa'dan tahliye edileceğini duyurdu.

Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, NTV ekranında soruları yanıtladı.

Fransa Büyükelçisi Musa'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çok kapsamlı tedbirler alındı. Bütün üniversiteler, kreşler kapalı durumda şu an ülkede. 15 Mart itibari ile artışlar göz önünde bulunduğunda ilave tedbirler kapsamında konferans, kütüphaneler... kapandı. İbadet boyutunda ülkedeki ibadet yerlerinde değil evlerde cuma namazı kılınması kararı alındı. 

13 Mart günü açıklanan tedbirler oldu. Yüzlerce çağrı aldık. Toplam sayı 300 kadar. Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık. Bugün 17.00'ye kadar da devam edecek. Yarın da bu vatandaşlarımızın kalkacak uçaklarla Türkiye'ye tahliyesi öngörülüyor. Türk vatandaşlarına bir burada bir kontrol uygulamayacağız. Türkiye'de kontrol altına alınacak. Zorunlu karantina süresi var. Belli ölçüde caydırıcı olan bir unsur. Bazı vatandaşlarımız bunu duyunca vazgeçti. 

Avrupa'da İtalya ve İspanya'dan sonra en çok vaka Fransa'da, 24 saatte 29 ölüm kayıtlara geçti. Fransa, ülkede kısmi karantina uygulamaya hazırlanıyor.

Etiketler :