Flaş iddia: İsrail ve Türkiye Gizlice Görüştü!

Flaş iddia: İsrail ve Türkiye Gizlice Görüştü!
İsrail'in saygın gazetesi Ha'aretz önemli bir iddia ortaya attı ve iki ülkeden üst düzey yetkililerin Roma’da gizlice görüştüğünü öne sürdü.Hürriyet’in haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü...

İsrail'in saygın gazetesi Ha'aretz önemli bir iddia ortaya attı ve iki ülkeden üst düzey yetkililerin Roma’da gizlice görüştüğünü öne sürdü.

Hürriyet’in haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun İtalya’da bir araya geldi. Ha’aretz, görüşmenin 7 Haziran’daki genel seçimlerden sonra gerçekleştiğini belirtti. Gold’un pazertesi günü Sinirlioğlu ile görüşmek için Roma’ya hareket ettiğini öne sürdü. Ha’aretz görüşmenin “bir yıllık aradan sonra iki ülke arasında uzlaşma sağlamak üzere yapıldığını” yazdı.

DIŞİŞLERİ YALANLAMADI

CNN Türk’ün ulaştığı Dışişleri kaynakları İsrail gazetesinin iddiasını ne doğruladı ne de yalanladı. Kaynaklar, CNN Türk’e yaptıkları açıklamada “yorum yok” demekle yetindi.

İSRAİL DE YALANLAMADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü görüşme iddialarıyla ilgili “Yorum yapmayacağım” dedi.

KİMSENİN HABERİ YOK

Gazete, görüşmeden İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Yossi Cohen ve Başbakanlık Ofisi Türkiye Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover’ın haberdar olmadığını belirtti.