Soruşturma Var Gözaltı Yok

Soruşturma Var Gözaltı Yok
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 emniyet görevlisinin evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı kaynakları Halk TV'ye yaptıkları açıklamada 3 polis müdürü ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ancak gözaltı olmadığını anlattı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan üç polis müdürünün evinde savcılık talimatıyla dün arama yapılmıştı.

Türkiye'yi sarsan soruşturmada flaş gelişme yaşandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan 3 polis müdürünün ikametlerinde dün savcılık kararıyla arama yapıldı.

'Suç için anlaşma', 'Göreve ilişkin sırrın açıklanması', 'Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Suçluyu kayırma' ve "Gizliliğin ihlali' suçlarından Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğle saatlerinde 3 emniyet müdürüyle ilgili yürütülen soruşturma aşamasıyla ilgili olarak görüştüğümüz bazı emniyet üst düzey yöneticileri, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öne sürmüştü.

GÖZALTI KARARI YOK

Halk TV'nin İçişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre 3 polis müdür hakkında soruşturma sürüyor. Açığa alınan polis müdürleriyle ilgili bir gözaltı kararı bulunmuyor.

Emniyet müdürlerinin ikametlerinde yapılan aramalarda ise dijital materyallere de el konulmuştu.

ankara-emniyet.jpg

BAHÇELİ SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün partisinin grup toplantısında 3 emniyet müdürünün açığa alınmasıyla ilgili konuştu. Bahçeli, ‘Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” ddedi. Bahçeli, “Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, etrafımızda iftira ve ihanet duvarı örmeye kalkışmalarının ağır sonuçları olacağını bilmeleri, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir" diye konuştu.