FETÖ'nün hücre evlerine operasyon!

İstanbul’da FETÖ’nün hücre evlerinde gerçekleştirilen operasyonda 6 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin adli takipten kurtulmak için sahte kimlik kullandıkları belirlendi.

İstanbul'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ’nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yapılan ortak çalışmada, FETÖ'ye üye oldukları HTS ve ankesör kayıtlarıyla belirlenen ve hala aktif yapılanma içerisinde bulunan şüphelilerin, yakalanmamak için örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği "gaybubet" evlerinde kaldıkları tespit edildi.

feto.webp

Şahısların adli takipten kurtulmak amacıyla sahte kimlik kullandıklarını belirleyen ekipler, çalışmaların bitmesinin ardından 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Söz konusu operasyonda 6 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, adreslerde 1 milyon 200 bin lira değerinde altın ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak:DHA