FETÖ sanığı 'Birlikte kaldık' dedi: Üçü de Yargıtay üyesi

FETÖ sanığı 'Birlikte kaldık' dedi: Üçü de Yargıtay üyesi
Türkiye Gençlik Vakfı'nın, Fetullahçıların kopyası bir yöntemle paralel devlet yapılanmasına gittiği sızan belgelerle ortaya çıktı. TÜGVA’nın referansıyla yargıda, orduda, devletin pek çok kurumundaki kadrolaşma isim isim ortaya ortaya çıkarken herhangi bir savcı, harekete geçmedi.

Gazeteci Timur Soykan, ''TÜGVA'nın ataları" başlığıyla yazdığı Birgün'deki köşesine FETÖ'den ifadesi alınan eski bir hakimin anlattıklarını taşıdı.

FETÖ sanığı hâkime ifadesinde “Üniversite döneminizi anlatınız” diye sorulduğunu söyleyen Soykan, ifadesi alınan hakimin, “Ben 1992 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım ve oraya kayıt oldum. Ben Konya’da Diyanet Yurdu’nda kaldım. Bu dönem birlikte kaldığımız insanların bir kısmı şu anda Gölbaşı’nda savcılık yapmakta olan Erdoğan Güleç, İstanbul BAM (Bölge Adliye Mahkemesi) Üyesi Raşit Gündüz. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçişle geçtim ve orada İlim Yayma Yurdu’nda kaldım. İlim Yayma Yurdu’nda ben, Harun Mert, Serdar Mutta, Faruk Şener ile birlikte kaldım” diye ifade verdiğini belirtti.

FETÖ sanığı hâkimin ifadesinde İlim Yayma Yurdu’nda birlikte kaldıklarını söylediği üç ismin tamamının bugün Yargıtay üyesi olduğunu hatırlatan Soykan, yazısına "Harun Mert, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü’yken 2018’de Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay’a atandı. HSK’nin 112 kişiyi yüksek yargıya atadığı bu kararname yandaş medyada ‘Yargıya FETÖ ile Mücadelede Taze Kan’ başlığıyla duyurulmuştu. Haberde Harun Mert’in, Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi için çalıştığı vurgulanıyordu. Aynı kararnamede Harun Mert ile 1993 yılında İlim Yayma Yurdu’nda kalan Serdar Mutta’nın da Yargıtay’a atandığı yazıyordu" diye devam etti.

2019 yılında ise HSK Genel Kurulu, boş bulunan 8 Yargıtay üyeliğine atama yapıldığını belirten Soykan, FETÖ sanığı hâkimin ifadesinde “İlim Yayma Yurdu’nda birlikte kaldık” dediği üçüncü hâkim, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Şener böylece Yargıtay üyesi olduğunu hatırlattı.