Fethullah Gülen'in vasiyeti ortaya çıktı!

Fethullah Gülen'in vasiyeti ortaya çıktı!
FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü dengeleri değiştirdi. Örgütün başına kimin geçeceği merak ediliyor. Nereye gömüleceği konusunda da örgüt içinde kavgalar çıktığı belirtiliyor. Sabah gazetesi'nden Nazif Karaman Gülen'in nereye gömülmek istediğin açıkladı.

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü, Türkiye'de ve dünyada büyük yankı uyandırdı. İngiliz haber ajansı Reuters, Gülen'in ölümünü flaş haber olarak duyurdu.

Gülen'in ölümüyle birlikte örgüt içindeki çekişmeler de gün yüzüne çıktı.

Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davaları ile yüzlerce masum insanı hapse attıran, ÖSYM sorularını çaldırtan ve 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı ve yöneticisi FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü.

gulen-002.jpg

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün ardından güvenlik kaynaklarından açıklama geldi. Örgütün parçalanmak üzere olduğu, cenazenin kaçırılma olasılığına karşı kavgaların çıktığı öğrenildi.

Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman A Haber ekranlarında Gülen'in ölümünü değerlendirdi. Gülen'in ABD'de tenha bir yerde gömülebileceğini söyleyen Karaman "Fetullah Gülen vasiyet vermiş ve kendisinin İzmir'de yatan annesinin ayak ucuna gömülmek istediğini söylemiş" dedi.

fethullah-gulen1-002.jpg

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fethullah Gülen, 1999'dan ABD Pensilvanya yaşıyordu. 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimini planlayan Gülen, on yıllar boyunca başta eğitim sistemi olmak üzere mensuplarını örgütleyip devletin çeşitli kademelerine soktu.

Yıllar boyu devletin içerisinde paralel bir yapı kuran örgüt, 2016'da da darbe yapmaya çalıştı. Gülen, on yıllar boyunca ÖSYM sorularını çalmaktan tutun Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarına da planlar yaptı. Gülen, camilerde verdiği vaazlarda ağlayıp halkın dini duygularını sömürerek tarikatını kurmaya başlamıştı.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi