Fethullah Gülen Öldü Mü, Terör Örgütü, Mumyalanmış Gibi Görüntüsüyle Ne Yapmak İstiyor?

Fethullah Gülen Öldü Mü, Terör Örgütü, Mumyalanmış Gibi Görüntüsüyle Ne Yapmak İstiyor?
Fethullah Gülen Öldü Mü konusu son günlerin en çok konuşulan haberlerinden. Erdoğan'a En Yakın İsim Bugün Köşesinde Ayrıntıları Aktardı. Ahmet Hakan, Fethullah Gülen'in fotoğrafı için "Mumyalanmış gibi" ifadesini kullandı.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğüne dair haberler başta sosyal medya olmak üzere bir anda gündeme geldi. Ardından Türkiye'ye iade edildiğine dair iddialar da ortaya atılmıştı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, "Fetullah öldü mü? Nereden çıktı iade? Ebuseleme ne ayak?" başlıklı yazısında dikkat çekici satırlara imza attı. İşte o detaylar...

Fethullah Gülen'in öldüğü iddiaları sonrası iktidar yakın Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan köşesinde bu konuyu değerlendirdi.

Fethullah Gülen'in fotoğrafına da köşesinde yer veren Ahmet Hakan, "Öldü mü" haberleri üzerine "Hürmeten gömmemişler Şöyle mırıldandım: “Herif çoktan ölmüş ama hürmeten gömmemişler” diye yazdı.

fethullah-gulen.png

Ahmet Hakan yazısını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün “Fetullah ölmedi” diye yayınladığı son fotoğrafa bakınca Cem Yılmaz’ın fazla meşhur olmayan esprisini hatırlayarak... Şöyle mırıldandım: “Herif çoktan ölmüş ama hürmeten gömmemişler.”
Fotoğrafa baktıkça... Çıkardığım sonuçlar şunlar:

Mumyalanmış gibi duruyor FETÖ elebaşı. Kendisini fotoğrafa özel olarak monte etmişler resmen. Bir dekorasyon çabasının özel bir parçası gibi duruyor fotoğrafta. Bir hafta önce yayınladıkları fotoğrafta üstünde hangi giysiler varsa bir hafta sonraki fotoğrafta aynı giysilerin olması ise tuhaf bir muamma.
Sonuç? Yaşıyorsa bile ölmüş gibi.

Kesin örgütün üfürmesi “FETULLAH iade edildi, Türkiye’ye getiriliyor” falan diye bir balon uçuruldu. Balona inanan bazı siyasiler, soru önergesi bile verdiler. Bazı gazeteciler de bu balonun acayip gazına geldiler. Ben bunun ucuz bir FETÖ numarası olduğunu düşünüyorum.

Önce “İade edildi, Türkiye’ye getiriliyor” diye bir balon uçur. Ardından balonun gerçek olmadığı ortaya çıksın. Böylece örgütün tabanına moral propagandası yapacak malzeme üretilmiş olsun.
Gelmeyin şunların bu ucuz numaralarına. Tükenmişliğin itirafı gibi EBUSELEME diye biri sürüldü piyasaya. Sıradan biri olsa pek dikkat çekmeyecekti.

Ancak Ebuseleme, FETÖ elebaşının öz be öz yeğeni. Soyadı da Gülen. Biraz dengesiz, çokça pervasız, hayli patavatsız, ağzı bozuk bir velet. Örgüt içi hesaplaşmaya kendini adamış gibi bir edası var. Örgütün baronlarını ifşalıyor. Sanki 15 Temmuz’u FETÖ’nün yaptığı muğlakmış gibi bu konuda bazı tanıklıklar falan yapıyor. Sanki FETÖ’nün ahlaksız numaralar çevirdiği bilinmiyormuş gibi bu konuda da bazı ifşalarda bulunuyor.

Ebuseleme olayı, benim gözümde şudur: Örgütün içine düştüğü perişanlığın göstergesidir. Örgütün muazzam gerilemesinin işaretidir. Örgütsel tükenmişliğin dışavurumudur. Moral bozukluğunun yol açtığı iç hesaplaşmanın ayyuka çıkmış halidir. Batan gemideki son çırpınışlardır. Tepeden tırnağa büyük bir çürümenin bas bas bağıran itirafıdır. Kısacası tam da çekirdek çitleyerek izlenecek bir vakayı adiye. Başka bir şey değil."