Fernas işçilerinin işverenle görüşmesi başladı

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik isimli şirkette sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan ve 53 gündür eylem yapan maden işçilerinin Soma’da işverenle görüşmesi başladı.

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik şirketinde sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Fernas işçileri, müzakere yolunun açılması üzerine Ankara’daki eylemlerine ara vererek geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Manisa'nın Soma ilçesine geldi. İşçileri temsilen 5 kişilik bir heyet, işverenle görüşmek için sabah saatlerinde maden ocağına gitmişti.

fernads.jpg

Heyetin, şirkete girişi öncesinde bir açıklama gerçekleştiren maden işçisi Erdinç Demirtaş, “Bugün çözüm için gelmiştik Fernas önüne. Saat 10.00’dan bu yana bekledik. Bizim seçtiğimiz 5 işçi temsilcisinden 3’ünü kabul etmemişlerdi. Diğer arkadaşlarımızdan 3 kişiyi şirket kendisi istedi. Bu arkadaşlarımızı görüşmek için iyi niyet aldık üzerimize ve o arkadaşlarımıza güvendiğimiz için arkadaşlarımızı içeriye görüşmeye gönderiyoruz. Hep beraber arkadaşlarımızdan gelecek olan cevabı bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA