Fernans maden işçileri evlerine döndü. Meşaleler eşliğinde karşılandılar

Fernans maden işçileri evlerine döndü. Meşaleler eşliğinde karşılandılar
Soma'da AKP'li Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik’te çalışan ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan emekçiler, 52 gündür sürdürdükleri direnişi sonlandırmalarının ardından evlerine döndüler. Meşaleler ve sloganlar eşliğinde karşılanan işçiler uzun süren mücadelelerinin zaferini kutladı.

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Manisa Soma'daki Fernas Madencilik'te sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan ve 52 gündür direnen madenciler, 'müzakere yolunun açıldığını' duyurarak Ankara'da başlattıkları açık grevine ara verdi.

Ankara'dan Soma'ya döneceklerini açıklamalarının ardından evlerine dönen işçiler meşaleler eşliğinde karşılanırken, aylar süren mücadelelerinin zaferle sonuçlanmasını yakınlarıyla kutladılar.

c5f802e4-5f5e-47e5-b946-4e8b936bb150-w.jpeg

Bağımsız Maden İş Sendikasının X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda,

"Başımız dik, alnımız açık! Bizi özlemle bekleyen ailelerimize, çocuklarımıza kavuştuk. Mücadelemiz bitmedi, kesinlik sağlanana dek direnmeye devam edeceğiz!" ifadelerine yer verildi.

ekran-resmi-2024-10-17-23-38-22.png

Soma Millet Bahçesi'nde maden emekçileriyle birlikte açıklamlarda bulunan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, 53 gündür eylem yaptıklarını belirterek "53 gün boyunca eylemimiz devam etti. Yarın heyetimizden 5 arkadaşımızı göndereceğiz. Tabii ki bu eylem yarına kadar şu anda donduruldu. Ama yarından sonra sonuç alamazsak daha bu eylemin beşinci raundunu bitirdik. Daha altıncı, yedinci raunt var. Biz yarına kadar çok da sevinmeyelim, yarın göreceğiz. Arkadaşlarımızı dinleyeceğiz. Mutluluğu ondan sonra paylaşacağız. Tabii ki burada 53 gün boyunca buradan Ankara'ya gidene kadar bize destek veren belediyelere, vekillere, Manisa CHP Milletvekillerine, Genel Başkanımız Özgür Özel'e sonsuz teşekkür ederim. 2014'te beri beri madencinin sesi oldu. Gerçekten yüreği oldu, gözü oldu. Ben buradan ayrıca özellikle çok teşekkür ederim" dedi.

"BİR AVUÇ İNSANI, BİN AVUÇ İNSANLARA KÖLE YAPAN İNSANLARA DERS OLDU"

Türkiye'deki bütün işçi sınıfı için mücadele ettiklerini belirten Çakır, "Elbette bu eylem Türkiye'deki işçi sınıfına, Türkiye'deki emekçilerin 17 bin lira asgari ücretle bir avuç insanı, bin avuç insanlara köle yapan insanlara ders oldu. Biz bunu anlatmaya çalıştık Türkiye'deki emekçi dostlarımızla. Biz bir adım attırabildiysek ne mutlu bizlere. Bu 430 işçinin kavgası değildir. Türkiye'deki bütün işçi sınıfının kavgasıydı. Bağımsız Maden İş Sendikası da zaten bunun için kuruldu. Bir madenciye biz bakmadık, Türkiye'deki bütün işçi sınıflarının dertlerine derman olmaya, yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Elbette her zaman kapımız sonuna kadar işçi sınıfına açıktır. Bizi destekleyenlere de, buradaki dostlarımıza da çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak:ANKA