Fatih Camisi imamını bıçaklamıştı. İstenen ceza belli oldu

Fatih Camisi imamını bıçaklamıştı. İstenen ceza belli oldu
Fatih Camisi'nde cami imamı Kurra Hafız Galip Usta ve cemaatten Bilal Erdem'i bıçakla yaralayan şahsın 30 yıla kadar hapsi istendi.

Fatih Camisi imamı Kurra Hafız Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladığı, bir kişiyi de darp ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanığa 16 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Duruşmada cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Ömer Salgın'ın camiye gittiği, burada biraz zaman geçirdikten sonra imam Galip Usta'yı, öldürmeye elverişli kesici aletle yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığı anlatıldı.

4 AYRI SUÇTAN 30 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada sanığın, müştekiler Galip Usta ve Bilal Erdem'e yönelik eyleminden dolayı, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla kasten ağır yaralama" ve "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından toplam 16 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapsi istendi. Olaya müdahale ettiği sırada ayağı kırılan Yusufcan İslam'a yönelik ise "kasten yaralama" suçundan sanığın beraati öngörüldü.

Mütalaanın ardından söz alan tarafların avukatları savunma yapmak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, taraflara savunmalarını hazırlamaları için süre verip, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)