Falyalı cinayetinde 5 şüpheli tutuklandı

Falyalı cinayetinde 5 şüpheli tutuklandı
Falyalı cinayeti şüphesiyle gözlatına alınan ve emniyet sorgusu sonrası adliyeye sevkedilen 8 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 kişi de tutulama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ile 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. 8 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

5 şüpheli tutuklandı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan işlemlerin ardından 8 şüpheli bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi. Şüphelilerden Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Şüphelilerin 5'i de tutuklandı. Celal B., Ender Y. ve Metin S. için ise adli kontrol talep edildiği öğrenildi.

7 savcı ifadeleri 8 buçuk saatte tamamladı

8 şüphelinin, yaklaşık sekiz buçuk saat süren ifade işlemlerini, görevlendirilen 7 savcı yürüttü.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilenler arasında Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız de bulunuyor.