Fahrettin Koca'ya şok. Belediye Medipol Hastanesi'nin inşaatını mühürledi

Fahrettin Koca'ya şok. Belediye Medipol Hastanesi'nin inşaatını mühürledi
CHP’li Üsküdar Belediyesi, AKP’li Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını mühürledi. İBB’nin imar planlarını iptal ettiği alanın, bir yurttaş tarafından 1994 yılında devlete okul yapılması için bağışladığı öğrenildi.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde AKP’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nin, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını mühürlediği açığa çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Medipol Hastanesi için imar planı hazırladığı ve Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanında bulunan 4 bin 164 metrekarelik alanı, konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yükseköğretim tesisi alanına” dönüştürdüğü biliniyor.

İmar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığı belirtilirken alanın yapılaşma koşulu ise zemin+5 kat olarak belirlendi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptığı başvuru sonucunda 31 Ocak 2024 tarihinde imar planlarının iptaline hükmetti.

skudar-belediyesi.jpg

BELEDİYE DOĞRULADI

Söz konusu inşaatın CHP’li Üsküdar Belediyesi tarafından durdurulduğu ve mühürlendiği öğrenilirken Üsküdar Belediyesi de bu iddiayı doğruladı.

OKUL YAPILSIN DİYE BAĞIŞLANMIŞTI

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Daha önceleri tartışmalara yol açan arazi hakkında, Emre Özipek isimli bir vatandaş Medipol’ün otopark olarak kullandığı alanın babası tarafından okul yapılması için kamuya bağışlandığını ifade ederek dava açmıştı. İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda arsanın 1994 yılında ortaokul alanı olarak kullanılmak amacıyla Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı fakat amacına uygun olarak kullanılmadığına dikkat çekildi.

Özipek ise arsanın 2016 yılı sonuna kadar atıl bırakıldığını ardından ise Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılmaya başladığını ifade etti. Aynı zamanda arsanın 1994 ile 2017 yılları arasında atıl bırakıldığı da aktardı ve amacına uygun olarak kullanılmayan arsanın, kendilerine iade edilmesini talep etti.

fahrettin-kpoca.webp

MEB DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü arsanın Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi olarak kullanıldığını ve arsaya 32 derslikli bir ek bina yapılacağını ileri sürerek davanın reddini istedi. Dava kapsamında bir inşaat mühendisiyle bir hukukçu tarafından arazide keşif yapıldı ve bilirkişi raporu hazırlandı.

Bilirkişi raporunda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beyanının gerçeği yansıtmadığı ve arsanın Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığına dikkat çekildi.

buu.png

DAHA ÖNCE “HATA” İLE DURDURULMUŞTU

Diğer yandan, daha önce de Emre Özipek isimli vatandaş, plansız kalan alanda süren inşaatın kanunsuz olduğunu ifade etmiş ve Üsküdar Belediyesi’ne başvurmuştu. Üsküdar Belediyesi ise gerçekleştirilen kontrol ve incelemenin ardından inşaatın durdurulduğunu belirtti.

Üsküdar Belediyesi'nin basın bürosundan gerçekleştirilen açıklamada ise, "Medipol'ün inşaatı durduruldu" şeklindeki resmi yazının, ilgili belediye memuru tarafından "sehven" yazıldığı ve inşaata ilişkin incelemenin sürdüğü belirtilmişti.

Kaynak:BirGün