Ezgi Apartmanı davası: Ersan Şen talep etti bilirkişiden U dönüşü geldi

35 kişiye mezar alan Ezgi Apartmanı'nda tadilat yapan pastane sahipleri için yeniden bilirkişi raporu hazırlandı. Ersan Şen'in avukatlığını üstlendiği sanıkların bu sefer suçsuz olduğu söylendi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Ezgi Apartmanı'nda 35 kişi öldü.

Apartmanın altındaki Kervan Pastanesi sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in tadilat sırasında kolon kestiği iddia edildi.

Hazırlanan bilirkişi raporu ile iki patronun be binayı ina eden müteahhitin asli kusurlu olduğu saptandı. Rapor, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerin hazırladı. İki pastaneci de bilirkişi raporu ardından çıkan tutuklanma talebinin ardından firar etti.

Birgün'ün haberine göre; patronların savunmasını üstlenen medyatik avukat Ersan Şen de bilirkişi raporunun yeniden hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme kabul etti. Bu sefer İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden akademisyenler rapor hazırladı. Raporda bu sefer iki patron suçsuz bulundu.

ersan-senin-talebiyle-yeni-rapor-hazirlandi-876sar-yil-hapisleri-istenen-firariler-sucsuzmus.webp

gt1h-r5weawmxma.jpg

Bilirkişi üstüne de mahkemeden ek ücret istedi. Yoğun emek harcadıklarını söyledi. Bilirkişi heyetinde yer alan Turgay Çoşgun, Cihan Öser, Mücteba Uysal, Hakkı Ekşi ve Barış Sayın mahkemeden kişi başı ücretlerinin 30 bin lira artırılmasını istedi.

İŞTE BİLİRKİŞİNİN SUÇ YOK DEDİĞİ TADİLATIN FOTOĞRAFI

Gazeteci Timur Soykan, X hesabından bilirkişi kararına tepki gösterip Ezgi Apartmanı'nda ilesi ölen, günlerce enkazda delilleri korumak için nöbet tutan Nurgül Göksu'nun ortaya çıkardığı tadilat görüntülerini paylaştı. İşte bilirkişinin suç yok dediği tadilatın fotoğrafı:

gt1n8izwgaaotsl.jpg
Soykan: Nurgül Göksu'nun mücadelesi sonucunda 2019'daki tadilatın fotoğrafları ortaya çıktı. Kervan Pastanesi, apartmanın perde duvarlarında iki koca delik açmıştı. Merdiven ve asansör için kirişleri kırmışlardı. Asma kat kolonu kesilmişti. Tabyeler kırılarak borular geçirilmişti.

PATRONLAR BİR DE DEPREMZEDE KADINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

300 günden fazla firari olan Kervancıoğlu ve Pekel, Ezgi Apartmanı'ndaoğlu, gelini ve altı aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu'dan şikayetçi olmuştu. Göksu, ailesinin ölümü için suçluların ceza alması için mücadele eden bir depremzede.

Firariler Kervancıoğlu ve Pekel, Göksu'nun "Suç delillerini yok etmeye çalışıp yargı görevini yapanı veya tanığı etkilemeye çalıştığını" iddia etmişti.

KIRMIZI BÜLTENLE GÜNDEME GELEN DAVA

Göksu, hazirandaki duruşmada Pekel ve Kervancıoğlu hakkında kırmızı bülten talebi istemiş ve şahısların avukatlığını yapan Ersan Şen, "Kırmızı bültenin maliyeti ne kadar biliyor musunuz" dediği öğrenilmişti. Şen, katıldığı bir TV programında sözlerinin cımbızla çekildiğini söyleyip savunma hakkının arkasına sığınmıştı.

Kaynak:Birgün