Evinde öldürülen kadının katili kadın çıktı

Evinde öldürülen kadının katili kadın çıktı
İzmir'de 28 yaşındaki bir kadın evinde ölü bulundu. İnceleme yapan polis, genç kadının önce boğulduğunu sonra bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Katili ise hem iş hem de ev arkadaşı kadın çıktı.

İzmir Buca ilçesinde bir apartmanın 3'üncü katında yaşayan Fidan Çakır'dan (28) haber alamayan yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, çilingir yardımıyla Çakır'ın yaşadığı dairenin kapısı açıldı. Eve giren ekipler Fidan Çakır'ın çürümeye yüz tutmuş cesediyle karşılaştı.

kadin1.jpg

8 GÜN ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Hayatını kaybeden Fidan Çakır'ın cansız bedenini inceleyen sağlık ekipleri Çakır'ın yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybettiğini belirledi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri dairede inceleme yaparken, Çakır'ın cenazesi savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ÖNCE BOĞULMUŞ SONRA BIÇAKLANMIŞ

İki kadının iş arkadaşı oldukları, ölen Fidan Çakır'ın daha öncede intihar girişiminde bulunduğu ve olay günü D.E'yle tartışma yaşadıkları öğrenildi. Bunun üzerine D.E, ev arkadaşı Fidan Çakır'ı önce boğdu daha sonra da boynu dahil birçok bıçak darbesiyle öldürdüğü tespit edildi.

İZMİR POLİSİ İSTANBUL'DA OTELDE YAKALADI

Cinayetin ardından çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürülüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda, olayın sekiz gün önce meydana geldiği, olayı gerçekleştiren şüphelinin Fidan Çakır'ın 10 yıllık arkadaşı olan D.E (31) isimli kadın olduğunu belirledi.

Cinayetin ardından D.E'nin önce Muğla'ya daha sonra da İstanbul'a gittiği tespit edildi. D.E., İstanbul'da kaldığı otelde gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.E, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi