Esra Erol'a en alt limitten ceza veren RTÜK Halk TV'yi yine unutmadı

Esra Erol'a en alt limitten ceza veren RTÜK Halk TV'yi yine unutmadı
RTÜK, 18 yaşındaki genç kadına canlı yayında psikolojik şiddet uygulayan Esra Erol'a en alt limitten göstermelik ceza verirken eleştirel seslerin konuştuğu Halk TV'ye de idari para cezasına çarptırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı sosyal medya platformu Twitter'da paylaşımlarda bulundu. Taşçı paylaşımlarında, "Eleştirel sesleri susturabilmek için en ağır para cezası, program hatta yayın durdurma kararlarına gözünü kırpmadan imza atan RTÜK, söz konusu şikayet rekoru kıran ATV’deki 'Esra Erol’da' programı olunca en alt limitten göstermelik para cezasıyla olayı geçiştirdi. RTÜK, toplumun pek çok kesiminden günlerdir gelen tepkileri dindirebilmek için göstermelik bu cezayı istemeye istemeye vermek zorunda kaldı! Bu toplumun duyarlılığının sonucu. Peki bu ceza, sabah programlarındaki pespayeliği, rezaleti önlemeye yeter mi!? Takdir izleyicinin..." dedi.

RTÜK, Halk TV ve TELE1'i yine es geçmedi

Binlerce şikayete konu olan, sosyal medyada infial yaratan ve mağdur suçlayıcılığı yapan Esra Erol'da programına en alt sınırdan ceza veren RTÜK eleştirel seslere ceza kesmeyi de unutmadı.

Halk TV'nin 'İki Yorum' programında Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis tarafından engellenmesini eleştirilen bölüme idari para cezası verildi.

TELE1'e ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesi eğitim programlarının eleştirilmesi yüzünden idari para cezası verildi.

Ne olmuştu?

40 yaşındaki evli Kadir Akkoyun'a kaçan 18 yaşındaki Elif Yıldırım, Esra Erol stüdyosuna gelmişti. Canlı yayında yüzünü göstermek istemeyen ve sinir krizi geçiren 18 yaşındaki genç kadınla konuşmak isteyen Esra Erol'un Elif'i azarlaması tepki çekmişti.

Esra Erol, "Lütfen aynı isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak için de göster. Yanlışların arkasında durmak için bu tepkileri vermeyin. Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" ifadelerini kullanmıştı.