Eski Vekil Çamuroğlu:Oyum CHP'ye

Eski Vekil Çamuroğlu:Oyum CHP'ye
Eski AKP milletvekili ve hâlâ AKP üyesi olan Reha Çamuroğlu, CHP'ye oy vereceğini açıkladı.Sözcü'nün haberine göre;Eski AKP milletvekili Reha Çamuroğlu, AKP’nin gidişatını, 2002’de DSP’nin “dramatik çöküşü”ne...

Eski AKP milletvekili ve hâlâ AKP üyesi olan Reha Çamuroğlu, CHP'ye oy vereceğini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre;

Eski AKP milletvekili Reha Çamuroğlu, AKP’nin gidişatını, 2002’de DSP’nin “dramatik çöküşü”ne benzeterek “Tayyip Bey’in her mitinginde AKP’nin oyları biraz daha düşüyor” dedi. Çamuroğlu, “Erdoğan ve onun iktidar bloğunun iktidarlarını sürdürmek için Suriye, Musul gibi yeni enstrümanlara ihtiyacı olduğunu” vurgularken “TSK itiraz etmeseydi, Erdoğan çoktan Suriye’ye girerdi” görüşünü dile getirdi.

Türey Köse’nin haberine göre; halâ “AKP üyesi” olan Çamuroğlu, “bu seçimlik” oy tercihinin CHP’den yana olacağını da açıkladı. Çamuroğlu, bu seçimlik oy tercihinin CHP olmasının nedenlerini “Partinin, benim de arzu ettiğim yönde biçimlenmesi için uğraş verdim, kaybettim. Gül de, Arınç da, Babacan da kaybetti. AKP, artık sadece Erdoğan’dır. Türkiye’de siyaset boğazına kadar iftiraya, pisliğe battı. Sadece bu nedenden bile Gül’ün, Arınç’ın, Babacan’ın çok daha dikkatli davrandıklarını düşünüyorum. Ahlak, namus duygusu olmayan, insanların bireyselliklerine saygısı olmayan bir saldırgan ekip iktidar blokunun önemli bir kısmına yerleşti. AKP’nin çok ciddi bir çöküş yaşama ihtimali var. Sokakta ‘Bu millet seni Cumhurbaşkanı da yaptı, yeter’ tavrı görüyorum” olarak sıraladı. Çamuroğlu, hâlâ AKP’li. Çünkü seçimlerden sonra AKP’de değişim bekliyor.